Reklama

Reklama

Jedna noc

(seriál)
  • USA The Night Of (více)
Trailer 2
USA, 2016, 8 h 48 min (Minutáž: 57–96 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp, Michael Kenneth Williams, Jeannie Berlin, Payman Maadi, Amara Karan, Poorna Jagannathan, Paul Sparks, Afton Williamson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílná minisérie Jedna noc od tvůrců Stevena Zailliana a Richarda Price podrobně zkoumá složité okolnosti fiktivního případu jedné newyorské vraždy. Příběh sleduje studenta Naze Khana, roztomilého podivína, který dostane od basketbalového hráče, jemuž pomáhá s učením, pozvánku na večírek v newyorském Lower East Side. Když jeho odvoz na poslední chvíli krachne, Naz si bez dovolení vezme otcův taxík a vyrazí ze svého domova v queenském Jackson Heights na Manhattan. Když cestou do taxíku nastoupí nádherná mladá žena a požádá ho o svezení, Nazovy plány rázem vezmou za své a rozjíždí se osudová noc. Naz je později obviněn ze zločinu, který podle svých slov nespáchal, a na vlastní kůži zakouší dezorganizaci a manipulaci v právním systému. Tíživá situace, do které se dostal, je ještě umocněná jeho vzhledem a statusem potomka pákistánských přistěhovalců. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (291)

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku kvalitný mini-seriál o istanbulskom mladíkovi, ktorý je neprávom (a možno aj nie) obvinený z vraždy. Priame dôkazy síce nie sú, ale všetko ostatné svedčí na neho a tak je automaticky presmerovaný do väzenia. Mne sa to páčilo, ale je pravda, že som od seriálu po prvej epizóde čakal niečo viac. Každý ďalší diel sa mi páčil menej a chcel som to ohodnotiť solídnymi tromi hviezdami, no záverečný diel to zachraňuje. Herci aj technici predviedli slušnú prácu, réžia je fajn a diváka to baví, no miestami ma to naozaj iritovalo, najmä počínanie Naza a detektíva Boxa. The Night Of je jeden z tých seriálov, ktoré si pozriem a potom o nich už nechcem nič počuť. Priemer: 73% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První díl ční nad ostatními celkem jasně. Pak už je z toho trochu moc Oz a nakonec zase soudní drama. To už jsem viděl mockrát. Ale ten první díl je velmi sugestivní a je celkem ojedinělé vidět jeden případ takhle skutečně od začátku do konce, přičemž celý průběh, ačkoliv to není tak napínavé jako na začátku, je kvalitní. Vtipný je i Hans Zimmer v roli hlavního detektiva. Aha pardon, tak to není Hans Zimmer, ale přísahal bych, že ano. Stejně tak James Gandolfini, který seriál produkoval tři roky po své smrti, což je myslím docela dobrý výkon. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze světa HBO vyšel na povrch další skvělý seriál. Seriál, který nabízí zajímavý příběh kluka, kterému se během jedné noci otočil svět vzhůru nohama. Jenže měl to štěstí, že potkal pár lidí, kteří mají snahu s jeho životem něco udělat. A tito lidé předvádí naprosto perfektní herecké výkony, včetně toho kluka. Riz Ahmed totiž předvedl vzorovou přeměnu postavy od skromného a stydlivého pákistánského hocha po drsňáka mukla, kterej se nebojí ani toho nejčernějšího negra. Výbornou postavu ale má i John Turturro, který se předváděl nejenom v hlavní dějové lince, ale stejně tak se mi hrozně líbila ta boční s tou smutnou a nešťastnou kočkou. A takhle komplexně se seriál táhne i s policejním vyšetřovatelem, nadějnou právničkou, ale i tou druhou právničkou obhajující stát. Tenhle seriál totiž zasáhne diváka svojí upřímností, obyčejností, obrovskou realističností, lidskostí a hlavně položí otázku, jakou cenu má život a jak stačí málo, aby ho kdokoliv z nás začal vnímat úplně jinak, než ho za dosavadní život vnímal. Úžasný seriál a přesto, že je ze soudního prostředí, nenudil jsem se ani minutu. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jeden zločin, jedna spletitá pavučina významů a zároveň minisérie, která oživuje otřepaný crime investigation model sebevědomým psychologickým pojetím. Jedna noc je procedurální klenot, v němž se mísí vyšetřování lpící na přesném dávkování informací, vězeňské drama o přežití v nehostinných podmínkách a obžaloba justičního systému, v němž je spravedlivý rozsudek až na druhém místě. Životní role vycházejícího mladého Brita Rize Ahmeda a Johna Turturra, zároveň zdařilý televizní debut Stevea Zailliana, který přinesl strhující vyprávění zdatně adresující slepá místa spravedlnosti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V zásade výborný seriál, dá sa povedať že prevažne zo zákulisia súdneho a právneho prostredia, ktorý však poslednými časťami trochu stráca dych a prestáva byť tak zaujímavý ako tomu bolo na začiatku. O napínavé a emotívne scény tu však nie je núdza ani v závere (hlavne tie z väzenského prostredia), pričom i samotné pátranie po pravde dokázalo udržať moju zvedavosť v každom diely. Škoda, že sa v tomto smere neišlo až do úplného konca. Ale aj napriek tomu hodnotím nadpriemerom. 75/100 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Seriál vznikol v spolupráci dvoch televízií, konkrétne BBC a HBO. (Wargoo)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Reklama

Reklama