Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi emocionální příběh s dobře zahranými postavami, na druhou starnu občas až příliš ploché. Chvilkami strhující, jindy zas nepříjemně pesimistické a reálné, což není relevantní výhrada k filmu, jenže bohužel to tak cítím a tato skutečnost mě spalovala až do závěrečné fáze, který ale dojem přecijenom trošku vylepšila. Přesto jsem se však nemohl zbavit pocitu, že je film i přes 97min stopáž nějak příliš dlouhý. PS : děsně mě štval Rami Malek totálně nesympatický člověk a celkem zbytečná postava...60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně poutavý a silný příběh, který na diváka dýchne takovou přirozeností. Žádný extra vyšperkovaný příběh, který se snaží ždímat city, Short Term 12 to zvládá i nenásilně, emocionálně zafunguje v tu pravou chvíli a způsobem takovým, že to nepůsobí lacině. Ne každý má holt štěstí na kvalitní rodinu a domovem pro tyto jedince pak jsou diagnostické ústavy. Na závěr bych rád pochvílil výběr herců do hlavních rolí a výkony ústřední trojice/čtveřice. ()

Reklama

Steny94 

všechny recenze uživatele

Dokonalý filmový zážitok. Smutné osudy detí a ťažký život ich opatrovateľov je sfilmovaný veľmi reálne. Je to film pri ktorom sa chvíľkovo usmievate a chvíľkovo potláčate fakt, že sa Vám chce plakať ako malému dieťaťu. Rozhodne jeden z najlepších projektov roku 2013, ktorý neprestáva baviť ani na minútu a úprimne by mi vôbec nevadilo, keby bol dlhší. Je to naozaj nádherne napísane, skvele zrežírované a herecké výkony sú taktiež úžasné. 100% ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Indie filmů je v poslední době k mání opravdu ve velikém množství a já osobně jsem za ně rád, protože se z nich začíná stávat můj oblíbený žánr. Short Term 12 patří určitě mezi to nejlepší co se v tomto žánru v posledních letech urodilo. Velice silné téma, které nám snímek podává velice uvěřitelně a netlačí zbytečně na pilu typickým vyděračským Hollywoodským způsobem. Postav Vám musí být líto a fandit jim prostě musíte za každou cenu. Zajímavé je, že i v tomto tématu se najde ve filmu plno pozitivních emocí, takže někdy se smějete a někdy Vás film donutí přemýšlet. Přemýšlet o tom, že né každý v životě má takové štěstí, jako já/vy. 9,5/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No jó, klasika. Mladí opatrovníci v diagnostickém ústavu se snaží postarat o sociálně slabší děti, a přitom netuší, že by vlastně sami potřebovali cvokaře. Kdo je učitel, a kdo žák? Něco na mě leze (jako momentálně na každýho druhýho Středočecha), takže bych měl odpočivat - ne se dobrovolně nechat xkrát emocionálně vyčerpat u slzopudného indie dramatu! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Brie Larson řekla při castingu režisérovi Crettonovi, že se po přečtení scénáře přihlásila do dobrovolnického programu pro pomoc znevýhodněným dětem, aby se do role pořádně vžila. Ten byl jejím rozhodnutím nadšen a až mnohem později se dozvěděl, že Larson skutečnost trochu přibarvila, protože byla všemi organizacemi, kam přihlášku poslala, odmítnuta. (novoten)

Reklama

Reklama