Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

sud 

všechny recenze uživatele

Tak Evropané opět vracejí úder Amíkům na westernovém poli. Dánská (!) reminiscence na westerny Anthonyho Manna se vší tou drsností, špinavostí a přímočarostí. Děj ubíhá jak šílený kůň, moc se toho nenamluví (a když tak to stojí za to), napětí chvílemi nedá vydechnout, přestřelky mají šťávu a o životy hrdinů se skutečně bojíte! Herecké obsazení je vskutku velkolepé - Mads Mikkelsen tím mlčenlivým mstitelem prostě je, Eva Green je i s jizvou na rtu krásná a éterická a Jeffrey Dean Morgan je naprosto excelentní hajzl, který ve westernu dlouho chyběl (prakticky od doby Malého Billa, resp. Johna Heroda). Nemám problém udělit 100%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že krajina severská, ktorá by sa viac hodila na tvorbu dokumentárnych snímkov o ľadových medveďoch, natočí tak solídny western, pričom do jednej z úloh obsadí futbalového génia i vyvrheľa v jednej osobe: Erica Cantonu. Keby nebol záver tak neskutočne priehľadný, zrejme by tu svietil čistý "štverec", takto silno silné tri a veľká spokojnosť v mojej mysli. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €10,5miliónaTržby USA $42,070Tržby Celosvetovo $1,243,000▐ western žije, ďalší skvelý prírastok a to dokonca z európskej produkcie, Mads Mikkelsen opäť vládne, nechá zaspomínať na Eastowoodovky, plusom herecké obsadenie, drsnosť, napätie /80%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Salvation skutečně uhodil hřebíček na hlavičku. Vůbec nevadí, že se jedná o přímočarý a vlastně poměrně jednoduchý film, pokud v té své nekomplikované jízdě přináší vynikající atmosféru zrůdného divokého západu plného utrpení, úzkosti, bezmoci a potřeby vykonat nekompromisní pomstu. Mads Mikkelsen je v hlavní roli vynikající, svou kombinací rodinného muže a drsňáka trošku připomíná mého oblíbeného Vigga Mortensena v Dějinách násilí. Tady se nehraje na zákon, či morálku, pravdu může mít jen tlupa prohnilých gangsterů, anebo přesné kolty osamoceného hrdiny... 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dánský minimalistický western s výborným Mikkelsenem. Levring místy cituje Leoneho a neuhýbá z cesty ani aby postavy dobarvil jímavou vzpomínkou. Přímočarý děj s krvavým finále uspokojí fanoušky žánru. Šťavnaté herecké výkony (dokonalý Pryce v rakvi) krásně dobarvují děsivou atmosféru strachu, jen ta Evča toho moc neřekne a ani se netváří zrovna sexy. Proč alespoň takhle nemohl dopadnout Jonah Hex? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama