Reklama

Reklama

Dějiny násilí

  • USA A History of Violence (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Majitel malého bistra Tom Stall si poklidně žije se svou manželkou, právničkou Edie, a jejich dvěma dětmi na malém městě Millbrook ve státě Indiana. Jediná noc však navždy změní jejich životy. Tom se stane mediálním hrdinou poté, co zneškodní dva brutální vrahy, kteří přepadli jeho podnik. Snaží se vrátit zpět ke svému obyčejnému životu, ale marně. Náhlá sláva přitahuje nežádoucí pozornost okolního světa a přivádí k němu záhadného muže Carla, který tvrdí, že Tom není tím, za koho se vydává. Vztah jeho rodiny je vystaven zkoušce a oni jsou najednou nuceni řešit vzájemné vztahy, které se pod vlivem okolností začnou pomalu hroutit. Tom si je vědom toho, že musí bojovat nejen o svůj život, ale i o život své rodiny. (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (725)

tron 

všechny recenze uživatele

"My v našej rodine svojich nepriateľov nebijeme." - "My ich rovno strieľame." Jednoduché a príjemne krátke, ale možno o to viac napínavé, pôsobivé a uspokojivé ako po stránke krvi (bistro, škola, trávnik, vila), tak sexu (roztlieskavačka, schody). Prirátajte k tomu kvalitných hercov (Belloová, Mortensen, Harris, Hurt), miestami až nepríjemné (v dobrom) scény (mrazivý prológ v moteli by sa možno hodil skôr do sveta Hannibala Lectera a jeho pacientov), príjemne "rozvážnu" réžiu úchylného Davida Cronenberga (MUCHA) a máte postarané o zaujímavých 92 minút svojho filmového života. Originálne, vážne, atypické a zároveň veľmi zábavné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že scénář nejspíš napsal někdo na drogách, ale teď koukám, že je to natočený podle komiksu. Tak tim se ledacos vysvětluje. Ten příběh se snaží vypadat nějak tajemně, ale je to akorát naprosto nevěrohodná blbost. Dost možná si to uvědomovali i tvůrci, takže vsadili hlavně na snahu diváka do jistý míry šokovat. Film teda nabídne docela velkou porci krve, násilí a trochu nějakýho bestiálního sexu. Nic víc, nic míň. Ale takovýhle bezduchý mlátičky/střílečky točil možná tak Steven Seagal někdy kolem roku 1990. Tady to snad mohli zachránit aspoň herci, ale Viggo Mortensen mi přišel, že jemu samotnýmu ta role neseděla, takže se filmem spíš protrápil. A o moc lepší nebyla ani Maria Bello. Ta sice předvede, že když se oblíkne jako roztleskávačka, tak dokáže bejt opravdu žhavá, ale jinak má od první do poslední minuty stále stejnej jakoby šokovanej výraz. A je úplně jedno, jestli zrovna řídí auto, kupuje si boty, sedí u večeře, nebo třeba lítá po baráku s brokovnicí. Snad jedině výkon Eda Harrise stojí za řeč. Slabý 2 hvězdy... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Viggo sa začína po 'Prsteňoch' konečne filmovo rozpínať a chopil sa (zatiaľ) životnej role. Tú mu ponúkol mnou už takmer odpísaný Cronenberg, ktorý sa v tomto snímku ozaj neserie a natočili úchvatný snímok! Veľmi nevšedný pohľad na mafiánske podsvetie, doteraz neopísaný, alebo aspoň nie podobne s takou dávkou filmariny! Pre mňa jeden z filmov roka. 100%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viggo Mortensen jako největší klad celého filmu a není se čemu divit. Bohužel celkový pohled není nejlepší a zůstává z toho jen typický drama thriller, který jsem už viděl několikrát. Samozřejmě v jiném podání, ale na tento způsob pár filmů je a proto mi to už nic neříká. Volně proplouvá a nedějí se žádná překvapení, zvrat a ani napětí což je obrovská škoda. Neříkám, že mi History of Violence nic neřekl, ale taková sláva není.. 5/10 = 55% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od Cronenberga u mna asi navzdy zostane top film MUCHA, pricom ma jeho dalsie filmy ako VIDEODROME alebo eXistenZ trochu sklamali, avsak najviac ma zatial sklamal PAVUK s R. Fiennesom. Na druhej strane si neviem predstavit, ako by na mna VIDEODROME zaposobil, keby som ho videl uz koncom 80-tych rokov. Naopak tento film DEJINY NASILI ma pozitivne prekvapil, pretoze pred nasilim si Cronenberg nedaval ziadne servitky pred usta a scenar bol jednoduchy, aj ked uz mozno podobnymi sposobmi natoceny. 80% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • William Hurt natočil svojí roli za úctihodných pět dní, ve filmu se objeví jen v jedné scéně a přesto byl nominován na Oscara za vedlejší roli. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Verbinski a doktor Bucky

Verbinski a doktor Bucky

03.04.2018

Gore Verbinski (Kruh) se loňským Lékem na život konečně vrátil k hororům. Dlouho to vypadalo, že bude jeho dalším filmem comicsovka Gambit. Od té však v lednu utekl a nyní by se měl vrhnout na akční… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Reklama

Reklama