Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Každé oživení svého oblíbeného žánru, westernu, vítám s velkým povděkem a ačkoliv mezi novými počiny tohoto druhu je většinou dost průměrných či spíše podprůměrných snímků, The Salvation řadím do nadprůměru. Je přesně takový, jaký má moderní western být. Drsný, syrový, krvavý a bez idealizování divokého západu. V tomto příběhu se setkává Le Chiffre s Vesper, tedy sympaťák Mads Mikkelsen a pro mě ne příliš půvabná, přesto mnou respektovaná herečka Eva Green. Nemám k tomuto filmu nějakých zvláštních výtek, na 5* mu něco málo chybělo, ale 4* jsou velmi pěkné hodnocení. Na závěr bych pochválil úvodní dostavníkovou scénu, ta opravdu neměla chybu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý western. Občas mi udrela do očí prílišná umelosť prostredia, ale je asi lepšie aspoň takto vzbudiť pocit výpravnosti, než ako sa to robilo za waynovských čias, kedy sa všetko natočilo v jednom westernovom mestečku. Hlavná postava si vystačí s pár pohľadmi, vedľajšie sú dobre typovo obsadené. Strieľa sa tu väčšinou z pušiek, ale ide o pekné pohrávanie sa s témou pomsty. Možno nie tak zásadný flm pre žáner ako PROPOSITION, ale vo výsledku veľmi dobre odvedená robota. Tarantinov DIVOKÝ DJANGO mal pár geniálností, ale aj pár hluchých miest. Salvation je hutný a temný od začiatku do konca. Už sa však teším na prvého odvážlivca, ktorý aj do takto drsného westernu nasúka poriadnu (novú) melódiu. Gitarové brnkanie tu funguje skvelo, podobne ako v slušnom BLACKTHORN, ale už sa mi cnie za niečím veľkolepejším... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka roka 2014 ! Toto je majstrovsky zvládnutá žánrovka. Áno, je to zabehnutý príbeh, ale do samého konca sa doň stále motajú nejaké malé nečakané zvraty. Podľa mňa skvelé obsadenie. Eva Green nepovie ani slovo, za to to ale z nej robí pekelne sexi tichú rajdu. Skvelá kamera, príbeh je rozprávaný z pohľadu hlavného hrdinu tak, že niektoré paralelné udalosti sú len predkladané a nie sú zbytočne popisované - vo výsledku rýchly spád a surová miestami až strohá atmosféra. Dáni to vedia rovnako drsne a temne ako je celá aktuálna severská produkcia, takže je to fakt drsný western, kde sa s happyendom nedá moc počítať. Len s odplatou, s poriadnou odplatou. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento jednoduchý western je o jedinečnej charizmatickej tvári Madsa Mikkelsena. Všetky zábery na jeho pohľad či čin vytvoria tú správnu esenciu ladiacu s tempom, atmosférou a samotným dejom príbehu. Prifarbené vizuálne obrázky boli maximálne efektné a všetko ostatné bez príkras a odbočiek. Jednoduché a priamočiare. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Orálek bez jazyka asi nebude to pravé ořechové, co? Ovšem Šílený Dánkensen, poučený z vajldvestové mortality samiček rád vezme, co je, předpokládám. Tak, to bychom měli za sebou spoilery a nyní k filmu: špinavá záležitost. Špinda Strakáček vyzvedne po letech zapomnění svou špindu i špinďátko. Než se stihnou řádně po americku zašpinit, pošpiní ji (a asi i jej) dva špínové svými špinidly. Špinda následně vrávorá z křeče do krize a naopak, aby posléze vyvrcholil olovem. Jak říkám, špinavá záležitost. A velice vydařená. Berme tedy za bernou minci, že Vikingové točí vydařené zápaďáky. Těm blbečkům za oceánem za chvilku nezbude žádný primát, co? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama