Reklama

Reklama

Mladá policistka Ha Yoon-joo se připojí k zvláštní policejní jednotce, která se zabývá sledováním a dozorem zločinců. Tento tým vede zkušený detektiv Hwang, jemuž zrovna spadl do klína nový případ. Gang kriminálníků právě vykradl banku a bez problémů se jim povedlo utéci. Jejich vůdcem je chladnokrevný James, který netoleruje žádné chyby a vždy se drží pečlivě naplánované akce. Střetnutí mezi těmito dvěma skupinami je nevyhnutelné a metropolitní Soul se stává hrou mezi kočkou a myší. Film je remakem hongkongského snímku Pod dohledem (2007), jehož režisérem je Nai-Hoi Yau, dlouholetý spolupracovník Johnnieho Toa. (Jigvell)

(více)

Recenze (72)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci a hlavne režiséri filmu asi našli malú inšpiráciu vo filme Heat s DeNirom a Pacinom. Veľmi podobná hra na mačku a myš. Väčší priestor dostávajú policajti, zvlášť špeciálna pozorovacia jednotka, v ktorej sú veľmi dôležité pozorovacie schopnosti a rozhoduje zdanlivá maličkosť. Hlavný záporák celkom slušný, čo je v podobných filmoch dosť dôležitá vec. Cold eyes ako thriller funguje spoľahlivo, možno to tempo strihu by som občas spomalil, ale inak spokojnosť. 80%. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Bravůrní techno-thriller, který v duchu všech slídilů, nepřátel státu a stakeoutů kombinuje pokročilou sledovací techniku (vyspělé Asie) s lidským faktorem pěšáka, jehož úkolem je sledovat, být nenápadný a být připraven na konfrontaci s pachatelem. Jižní Korea s oblibou přebírá a vybrušuje k dokonalosti hongkongské akční hity a podává je možná více pro "bělochy". Cold Eyes mě doslova nadchly svým zpracováním - číší z nich až takový evropský styl, nebýt toho, že ony oči jsou šikmé. Obrazový pohyb, který je zde geniálně využit pro napětí, dějovou kumulaci a kamery umocňující až zadýchání diváka při sledování (děje) sledovaného (zločince). Za režii, uvěřitelné postavy, spád a jistou slabost pro tento žánr vysolím čistou pětici hvězd. P.S.: Že je v jihokorejském filmu vidět největší koncentrace mobilních telefonů v historii filmů mě nepřekvapilo, ale podivné je, že domácím značkám asi moc nevěří... ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarená vec. Ak si chcete vychutnať kvalitné sledovačky toto je pre vás ten správny film. Na druhú stranu akčnému fanúšikovi film nemá až tak moc čo ponúknuť. Akcia je väčšinou krátka, takže s celkovej stopáže zaberá len prá minút. Napriek tomu to pôsobí drsne a hlavnému záporákovi som tú jeho hrozivosť žral. Tiež ma pobavilo určité buranstvo sledovacej jednotky. Zatvárajú mladíkov do skriniek, vymýšlajú hlúpe prezívky nováčikom, robia si srandu s obezity. "Not a single fat ass in sight". Ako na základnej škole. Ale to je iba taká drobnosť, žiadna komédia sa nekoná. Je to napínavý thriller, ktorý ťaží z situácií, s ktorými sa pozorovaní a pozorovatelia musia vyrovnať. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A R G O S… STOOKÝ OBR ZNÁMÝ Z ŘECKÉ MYTOLOGIE. PROTOŽE MĚL STO OČÍ, NIKDY MU NIC NEUNIKLO. POTŘEBUJI NĚKOHO, KDO VŠECHNO VIDÍ A JE SCHOPEN SI NA VŠE VZPOMENOUT.…“ /// Příběh o Květinovém praseti, který trpělo, ale nakonec se přece jen stalo Květinovým jelenem. Krimi thriller o machrech při práci: chlápkovi, kterej se užívá složitost úkolů pro podsvětí a sledovací policejní agentuře, ve který jsou zaměstnaní jen ti nejlepší. Takový jiný pátrání. Žádnej inspektor tlačící koblihy, žádný idiotský chování, v ničem žádnej chaos – až neuvěřitelně neasijskej film. K tomu všemu (což je podstatnější) dost dobrý tempo a zajímavej, opravdu zajímavej příběh. (2x jo? Hmm, tak to tady ještě nebylo.) TEN NA 11. HODINĚ, ČERNÝ ODĚV, HNĚDÁ TAŠKA… (tak vidíš, já říkal, že tě to chytne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pod dohledem? (To su furt. Su ženatej..). 2.) Zjistím, proč si do týmu v Asii nebrat špekouna. 3.) Thx za titule ,,Tuaxik“ a ,,teiko“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Svižná sledovačka a krimidráma v jednom. Neutápa sa v únavných výsluchoch svedkov či podozrivých. Jednoducho, kombináciou šachovej partie a najdostupnejšej techniky sa ide na to. Nik sa ničím veľmi nemaže, ani zloduchovia, ani pátrači. Sympatické oživenie žánru, so skvostnou herečkou v hlavnej úlohe. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama