Reklama

Reklama

Mladá policistka Ha Yoon-joo se připojí k zvláštní policejní jednotce, která se zabývá sledováním a dozorem zločinců. Tento tým vede zkušený detektiv Hwang, jemuž zrovna spadl do klína nový případ. Gang kriminálníků právě vykradl banku a bez problémů se jim povedlo utéci. Jejich vůdcem je chladnokrevný James, který netoleruje žádné chyby a vždy se drží pečlivě naplánované akce. Střetnutí mezi těmito dvěma skupinami je nevyhnutelné a metropolitní Soul se stává hrou mezi kočkou a myší. Film je remakem hongkongského snímku Pod dohledem (2007), jehož režisérem je Nai-Hoi Yau, dlouholetý spolupracovník Johnnieho Toa. (Jigvell)

(více)

Recenze (73)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MALÉ SPOILERY: Nechci být nevděčný vzhledem k tomu, že tenhle žánr se vyskytuje spíš raritně a miluju sledovačky, stealth akci, převleky, tady je to navíc mixlé s uvěřitelnými fighty, které jsou dynamický, solidně zchoreografovaný i když jich zas tolik není, občas se tam střílí a film nabídne i několik ikonických momentů (sebrání otisku z výtahohového tlačítka, dva výskoky z okna se stylovou kamerou, fight záporáka na jeden záběr proti přesile) - mám však problém v postupném narůstáním náhod a hloupostí. Například záporák má zbraň a raděj tam zmlátí cajta, aby pak odešel, přitom to mohl mít jednodušší, nebo úplný závěr na kolejích mi přišel už přehnaný. Audiovizuálně je to pecka, i když občas se mi motala palice z kamery, která krouží kolem postav, herci jsou solidní (hlavní hrdinka je fakt kus), i když mi opět vadilo pár samoúčelných scén a třeba fakt, že se to hlavní dění točí kolem ní, tak ostatní v týmu zas tolik nevynikaj. Místy má film kurevskou dynamiku, přesto jsem si sliboval trošku víc. Jsem však rád, že nějakej takovej film existuje a vzrůstá ve mě hlad po takových filmech, zaměřených na stealth/sledovačky. Úvodní dvacetiminutová náborovka/test opravdu vynikající. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarená vec. Ak si chcete vychutnať kvalitné sledovačky toto je pre vás ten správny film. Na druhú stranu akčnému fanúšikovi film nemá až tak moc čo ponúknuť. Akcia je väčšinou krátka, takže s celkovej stopáže zaberá len prá minút. Napriek tomu to pôsobí drsne a hlavnému záporákovi som tú jeho hrozivosť žral. Tiež ma pobavilo určité buranstvo sledovacej jednotky. Zatvárajú mladíkov do skriniek, vymýšlajú hlúpe prezívky nováčikom, robia si srandu s obezity. "Not a single fat ass in sight". Ako na základnej škole. Ale to je iba taká drobnosť, žiadna komédia sa nekoná. Je to napínavý thriller, ktorý ťaží z situácií, s ktorými sa pozorovaní a pozorovatelia musia vyrovnať. 70% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupina organizovaných zločincov vykráda v meste Yoeksam najväčšie banky. "Hlavou" všetkých akcii je "neznámy" muž - odborník na komplikované lúpeže. Čím viac je úloha náročnejšia, tým viac ho to baví. Vďaka nemu sú pri každej akcii, vždy o krok vpred pred políciou. Nezanechávajú takmer žiadne stopy. Prípadu sa ujímajú skúsený policajný detektív Hwang, so svojim novým "vyšetrovateľským" objavom Ha Yun Ju. Podarí sa im spoločne lupičov zastaviť? Alebo prídu opäť neskoro? V prvom rade musím povedať, že neobľubujem tento druh zápletky vo filmoch. Veľmi veľa snímkov sa snaží tváriť seriózne, no len máloktorý pôsobí vierohodne. Ani tento sa nevyhol "neuveriteľným" náhodám a prešľapom ako "Brno", ktoré si všimne len málokto. Každopádne, "Cold Eyes" je dobré krimi, ktoré stojí za pozornosť. Miestami síce vďaka dlhočiznej stopáži pôsobí monotónne, no verte, že všetko čo sa vo filme odohráva, má svoje opodstatnenie. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Není to nic u čeho bych si řekla, že si to dám brzo znovu, ale po nudném začátku se film rozjel docela slušně a od určité chvíle jsem přestala koukat na hodiny. Možná by stačily hvězdy tři, ale jsem spokojená s koncem a ta jedna navíc je za to, že tvůrci nezabředli do - pro korejskou tvorbu tak typického - patosu. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Bravůrní techno-thriller, který v duchu všech slídilů, nepřátel státu a stakeoutů kombinuje pokročilou sledovací techniku (vyspělé Asie) s lidským faktorem pěšáka, jehož úkolem je sledovat, být nenápadný a být připraven na konfrontaci s pachatelem. Jižní Korea s oblibou přebírá a vybrušuje k dokonalosti hongkongské akční hity a podává je možná více pro "bělochy". Cold Eyes mě doslova nadchly svým zpracováním - číší z nich až takový evropský styl, nebýt toho, že ony oči jsou šikmé. Obrazový pohyb, který je zde geniálně využit pro napětí, dějovou kumulaci a kamery umocňující až zadýchání diváka při sledování (děje) sledovaného (zločince). Za režii, uvěřitelné postavy, spád a jistou slabost pro tento žánr vysolím čistou pětici hvězd. P.S.: Že je v jihokorejském filmu vidět největší koncentrace mobilních telefonů v historii filmů mě nepřekvapilo, ale podivné je, že domácím značkám asi moc nevěří... ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno