Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (180)

castor 

všechny recenze uživatele

Do historie spaghetti-westernu promlouvalo víc lidí než jen slavný Sergio Leone. Třeba Sergio Corbucci kromě Djanga natočil i tuhle látku, kde vyprahlou krajinu vystřídaly zasněžené hory, silný mráz a koně bořící se do hlubokého sněhu. Hlavním hrdinou je jistý Silence, který toho pravda moc nenamluví :-), ale za to prsty má hodně hbité. Políčeno má na lovce lidí, kteří neřeší svědomí. Má to solidní atmosféru, záporáka Klause Kinského, několik drsnějších pasáží, Ennia Morriconeho i pár technických nedostatků, ať jsme fér. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Mno porad mi to unikalo, ale nakonec velke zklamani. Vyprava - dobra. Preneseni do zimy se v pripade italske produkce dalo z financnich duvodu cekat a neni to na skodu - ale MrMcCabe to neni. Pribeh jalovy - chytani valecnych uprchliku, dosazeni noveho serifa, najemny zabijak. Postavy promenlive - Klaus je vyborny vzdy a vsude, tomu frantikovi uz leta nemuzu prijit na jmeno - neco jako Triangltanglt ;]] me opet presvedcil, ze je schopen svou pritomnosti podelat sebelepsi film. Konec podareneny vcetne vsech umrti to trochu zveda. A pravda atmosferu by to melo. Durazne varuju pred anglickym dabingem - berte original vsema deseti!!!! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zápletka a zasnežené kulisy sú fajn, ale to by to musel točiť schopnejší režisér ako Corbucci. Ja sa ani nečudujem tomu Rickovi Daltonovi, že sa mu nechcelo hrať v tých spaghetti westernoch. Jasné, Leone niet o čom, to je iná liga, ale kokos postsynchrony v Great Silence boli asi najhoršie, čo som z talianskej produkcie videl (a to som videl kadečo!), pritom som pozeral taliansku verziu, ktorá býva štandardne lepšia. Niektoré postavy dokonca rozprávali, aj keď sa im neotvárali ústa. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Chudáci koně. To je jedna z věcí, která mě upřímně zarazila a pozorovat, jak se mnohý komoň boří po břicho do sněhu (a to i za předpokladu, že sníh bylo vlastně kvantum pěny na holení a ač je to u krajinkových záběrů nepravděpodobné, pořád se mi ta varianta líbí víc)... Nu, alespoň je to jedna z věcí, které dodávají drsnou atmosféru, která by mohla být lepší, nebýt Morriconeho, který spíš než on sám zněla mému uchu jako Morriconeho nápodoba podobná té, která je patrná u hlavního hrdiny s jistým Dolarovým Blonďákem. Docela mě překvapil Klaus Kinsky, který mě bavil, vždycky jsem ho totiž považoval jen za jednookého, mezi herecky slepými, ale jak vidno zde, možná mu trošku křivdím. Závěr je mým snem, kéž by se podobně laděných zjevovalo vícero, tomuhle snad chyběl jen cynický humr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nelze než souhlasit, že místy je Trintignant až příliš podobný Eastwoodovi, na druhou stranu, tohle je pořád parádní western, který má zajímavý příběh, zajímavé postavy a navíc neokoukané prostředí, které je ve snímku naprosto skvěle využito - ten sníh není jen na okrasu, ale má pro některé dění důsledky. Po dlouhé době jsem si zase mohl užít western a tenhle mě dostal. A to ani nemluvím o tom, jak výborný je konec, respektive, jak jiný je. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v okolí italského horského střediska Cortina d'Ampezzo. (/Pablo)
  • Do hlavní role lovce lovců odměn měl být původně obsazen Franco Nero, který však nabídku nemohl přijmout kvůli práci na jiném projektu. (DaViD´82)
  • Zbraň, kterou používá Silence (Jean-Louis Trintignant), je pistole Mauser C96 "Broomhandle" v ráži 7.63x25mm. Nasazovací dřevěná pažba slouží zároveň i jako pouzdro pro zbraň. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama