Reklama

Reklama

1862 - v tomto roce doléhá na rolníky jedna rána za druhou. Epidemie, špatná úroda a hladomor. Šlechtici se starají jen o rozmnožování svého majetku a nepřestávají chudáky vykořisťovat. V té době je pro rolníky jedinou nadějí Kundo, bojechtivá skupina, která je schopná nahnat boháčům opravdový strach. Rodinu řezníka Dolmuchiho dá urozený pán Jo-yoon zabít a podobný osud chystá i samotnému řezníkovi, který neplní dvoustrannou dohodu. Ale řezník vražedný útok přežije, přísahá šlechtici pomstu a připojí se ke Kundu. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sakra to byla teda mixáž kolosálních rozměrů. Byl to historický film, western, samurajská akční řezba, sociální freska na téma zlý bohatí a hodní chudí, cesta za pomstou, sonda do rozvrácené duše hlavní záporné postavy a nebo....? At už tak či onak, ten westernový hudební podkres byl fakt zajímavý tah. Občas to sice bylo zdlouhavé až nudné, ale délka je to jediné co se tady dá vytknout. Jinak výprava, bandité s řezníkem i hlavní záporná postava na jedničku s hvězdičkou. Krásné souboje, brutální,krvavé i nápadité. Nejvýraznější postavou ale rozhodně záporák s tváří andílka, ten byl tak přesvědčivý, že jsem mu spílal a přál si jeho co nejbolestnější smrt. Vzhledem k tomu, jaký to však byl bojovník, se toto zdálo být až nemožné.... Nebyli by to však Korejci, aby i tento můj jednoznačný pohled na něj na konci trošku nezviklali.....jak typické a korejské :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Epické, vizuálně působivé. Korejské historické dobrodružství sice vypráví v krapet pomalejším tempu, ale o to víc s citem a patřičným tahem na branku. Z počátku lze v příběhu okamžitě poznat motiv Robina Hooda, ale jinak se spíše dává najevo pocta režisérovi Akiru Kurosawovi. Jako příklad lze uvést třeba scéna útoku na vesnici, známá z filmu 'Sedm samurajů' (1954). Námětově se samozřejmě jedná o klasický boj za spravedlnost a pořádek, což u takovýchto filmu není nic neobvyklého. Ale protože takovýchto filmu převážně z hongkongské produkce vznikla už skutečně přemíra, korejští tvůrci se nenechali zahanbit a vytvořili vizuálně dokonalý filmový skvost. I snímek 'Tygr a drak' bledne závistí a to se chlubí filmovou cenou Oscarem. Kulisy, kostýmy, výprava, jednoznačně pecka. A týká se to i akčních scén soubojů, které doslova a do písmene vypadají jako balet. Zádrhele ve scénáři zkrátka nahradí vizuální stránka obrazotvornosti a zábavnosti. Ano, ani smysl pro humor nechybí, čímž je všemu učiněno za dost. Korejský historický blockbuster se všemi svými klady i zápory po divácké stránce dokáže navnadit na aspekt dobrodružství, smyslu pro romantičnost a filmového zážitku. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film, který našince určitě zaujme díky názvu v sobě ukrývá opravdu epickou, historickou podívanou. Přiznám se, že na podobné věci musím mít chuť a že mi často trvá než si vlastně utřídím postavy. Když se mi to v tomto případě konečně povedlo, tak jsem si film hodně užíval. Postavy jsou zde vcelku sympatické a nepamatuji si na žádnou otravnou. Záporák byl vykreslený jako prakticky neporazitelný nadbojovník a o to více jsem byl zvědavý, jak vše dopadne. Další plus je westernový nádech tvořený jak obrazem tak hudbou, která byla často vynikající. Souboje výborné. S minimem provázků a hlavně žádné létání. Choreografie si poradila bez toho a to je dobře. Střihač přeci jen nemusel být tak zběsilý, ale naštěstí to vše až na výjimky působí přehledně. Jedno procento za ten název prostě dát musím takže celkově za 80. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylový, zábavný a excelentní blockbuster, přesně dle mého očekávání. Sympatický cásting ( hlavně parta banditů je vynikající) na druhé straně ohromí i charismatický záporák ovládající bojové umění na nejvyšším levelu, i přesto, že používá pouze katanu. Příběh je zajímavý, neohraný a vtáhne. Akce je překrásná, čistá až umělecky natočená, nechybí samozřejmě i krev, což je velkým plusem, takže za mě vynikající zábava za doprovodu příjemného soundtracku. 80% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu bojový film, tak trochu bohatým brát a chudým dávat po stopáté, ale hlavně kvalitně natočený historický velkofilm. Zde se naštěstí scénárista obešel bez extrémně debilních vedlejších postav, což má za následek, že se divák u toho necítí trapně tak jako u jiných jihokorejských spektáklů podobného ražení. Bojové schopnosti našich hrdinů i hlavního záporáka jsou sice obdivuhodné, ale na rozdíl od severokorejských filmových výstřelků nepůsobí nadpozemsky, čili ve výsledku směšně. Je to blockbuster, tudíž se musíme obejít bez překvapujících zvratů a nějaké výrazné autorské invence a spokojit se s hromadou klišé a naprostou předvídatelností. Silnou stránkou filmu jsou rozhodně herecké výkony hlavních představitelů, své role zvládli naprosto precizně, přesto bych jednu výtku měl - Ha Jung-woo na osmnáct rozhodně nevypadal, a to ani před popálením, zato Kang Dong-won vypadá deset let uplně stejně mladě (ten může brát role středoškoláků do padesáti a nikdo nebude mít námitek). Prostě kvalitní korejský blockbuster se všemi svými klady i zápory, víc jsem od toho ani nečekal. 75% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Herec Dong-won Kang, ztvárňující zde filmovou postavu Yoon Jo, odehrál veškeré akční a bojové sekvence na vlastní pěst bez doporučeného zapojení hereckého dubléra. Jeho jistota pramenila ze čtyř měsíčního tréninku, v němž nejenom že se učil bojovým technikám, ale ve specializovaném výcvikovém středisku také správnému zacházení s mečem. Meč, třímající v jeho rukách, byl dokonce vyroben speciálně pro jeho vlastní potřebu. A na rozdíl od jeho předchozího snímku Duelist (2005), strávil poměrně dlouhý čas i v posilovně. Připravoval se tak především fyzicky na náročné bojové sekvence, v nichž byl nucen sám čelit celému zástupu nepřátel. 'Jsem si naprosto jist, že tu jsou několikanásobně zdatnější lidé, kteří by dané scény sehráli jistě lépe. Zvládnu-li ale všechny tyto scény sehrát sám, myslím si, že i pro diváka je to o to atraktivnější podívaná.' (Conspi)
  • V roli filmové Ma-hyang (Ji-hye Yoon) se dle původních záměrů měla objevit herečka Min-hee Kim. Nabídka byla herečkou prostřednictvím zastupující agentury odmítnuta z důvodu pracovní kolize s jiným rozpracovaným filmovým projektem. (Conspi)
  • Filmové natáčení odstartovalo 27. 4. 2013 a skončilo 1. 11. 2013. (Conspi)

Reklama

Reklama