Reklama

Reklama

Soupeři

  • Jižní Korea Hyeongsa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční příběh od režiséra filmu Na útěku plný bojového umění, intrik a nástrah. Korea, 15. století, země je v hluboké politické krizi, nastává boj dvou mocenských skupin o absolutní nadvládu. Dvojice detektivů v utajení vyšetřuje případ padělaných peněz, který se stává mnohem záhadnějším, když všichni hlavní podezřelí jsou zavražděni. Během vyšetřování detektivové potkávají tajemného bojovníka, oddaného stoupence jedné z mocenských skupin, který se snaží zahladit veškeré stopy. Namsoon, mladá detektivka svého protivníka neúnavně pronásleduje, utkává se s ním v mnoha soubojích a nakonec se do něj nevyhnutelně zamiluje. Zvítězí láska nad zákony? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

molotov 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka vítězství formy nad obsahem. Vizuálně krásný příběh o ničem. Po první půl hodině jsem si začínal myslet, jestli to není parodie. Postupně se to trošku zlepšilo, ale kdyby ten film nebyl tak krásně natočený, byl by tak na jednu hvězdičku. Jediným kladem vedle vizuální stránky je Kang Dong-won, který jako jediný z herců obstál, ostatní se jen pitvoří. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka a choreografie soubojů je jednoznačně výborná a vynikající. Problém je, že mi tam občas nesedí, ty komické momenty, někdy jak z grotesky a v některých případech mi vadí zvolená hudba, byť ve většině scén to funguje a ost(převážně moderní hudba, hodně klavíru a trochu orchestrace, tradiční asijskké nástroje) je kladnou stránkou filmu. Škoda, že se nezamakolo více na postavách a detektivní stránce. Úvod je lehce zmatený, ale zase na druhu stranu je to vizuální lahůdka plná nápadů, závěrečná bitva a duel je perfektně udělaný, navíc se podařilo dostat do filmu ke konci melancholickou a lyrickou atmosféru, romantická linka také neurazí. Příznivci Ha Ji Won by si to neměli nechat ujít. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská odpověď na "Hrdinu" a "Klan létajících dýk" se vydala cestou komiksové stylizace realizované hlavně přes postavy. Hlavní duo jak vystřižené z asijského komiksu - drsňácká, přehnaně energická hrdinka a neodolatelný androgynní hezoun - doplňuje postava detektiva coby zbrklá humorná figurka. Děj je jen chabou záminkou pro jejich umístění do přehnaně stylizovaných scén, které ovšem neokouzlí a nevtáhnou, nýbrž prostě jen zaujmou. Každý záběr je vycizelován, aby poutal pozornost sám na sebe, čímž celek podkopávaný chabým scénářem působí strojeně a nuceně. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Na trhu se objeví pytle plné falešných mincí, což způsobí v oblasti deflaci.„Bohatí jsou zaneprázdněni hromaděním zboží v téhle zemi plné padělků.“ Po stopě se vydává svérázná policistka (detektiv Namsoon) se svým parťákem. A protivníkem jim bude, zdá se, tajemný mistr meče. Velmi podivný mix - groteska a zároveň romantické melodrama ... „Muž se ženou se bili jako šílení ostrými meči. Ale také vypadali, jakoby tancovali. Vypadalo to, jakoby se milovali při měsíčním světle.“ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální příběh ovšem v úžasném balení. Pokud tam bylo něco víc než jen ta banální krimi-milostná historka, která kolísala od poetické tragédie ke grotesce, nepodařilo se mi to ze všech těch vrstev nápaditého pojetí vyhrabat. Pokud jde o děj, průměr až nuda, zejména první půl hodina byla téměř k nepřežití. Pak jsem příběh jako takový vzdal a užíval si hlavně tu lavinu výborných a místy doslova vymazlených nápadů, ať už vizuálních, hudebních nebo vizuálně-hudebních. Řada scén má úžasnou atmosféru a samy o sobě byly úchvatné, řada obrazů je vypiplaných do posledního detailu, řada scén mě pobavila, občas dokonce rozesmála originálním a hravým občas téměř hračičkovským zpracováním. Nakonec jsem si to i užil a vychutnal, ale že bych se k tomu někdy chtěl vracet, to asi ne. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama