Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

Honzulik 

všechny recenze uživatele

13 Sins - tak u tohoto filmu musím doporučit podívat se až do konce. Pokud to nevdržíte přijdete o to nejlepší... Nicméně není to tak snadné, neboť nízký finanční rozpočet, průměrné herecké výkony a další, to vše při sledování 13 hříchů ovlivňuje pocity diváků. 13 Sins přesto udržuje pozornost určitým napětím a inteligentními zvraty při řešení jednotlivých úkolů. 13 Sins je film na hranici mezi thrillerem a hororem. Hororové momenty sice trochu amatérské a určitě mohly být efektivnější, krvavé scény jsou zase tupé, zbytečné a chybí větší rafinovanost. Režisér Daniel Stamm je zřejmě ovlivněn stylem nezávislých hororů dřívějších let, kdy se ještě tolik nehledělo na hodnotu napětí. Je pravděpodobné, že film je finačně omezen tak, že nezbyly peníze na kvalitnější speciální efekty a to samozřejmě ovlivnilo samotnou kvalitu filmu. Je to určitě škoda, neboť námět filmu je velmi zajímavý. Můžeme jen doufat, že celý rok 2014 nebude pro tvůrce filmů finančně tak hrozný, jak se zatím rýsuje a dočkáme se více kvalitnějších filmů... ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Dokáže sa naozaj z každého človeka stať monštrum? Zahrajme si hru a uvidíme... Neviem, nápad sám o sebe je celkom dobrý, i keď originálnu thajskú verziu som nevidel, čiže porovnávať nemám s čím. Vadil mi v prvom rade výber hercov - špeciálne pri hlavnej postave, Mark Webber sa mi zdal až príliš nevýrazný. No a Ron Perlman, toho som už v poslednom čase pomerne dosť presýtený, keďže sa v podobných filmoch objavuje až pričasto. Zišla by sa mu možno menšia pauza alebo žánrový odklon do iných vôd - otázkou je, zvládol by to? Trošku ma sklamalo ešte to, že dej je ľahko predvídateľný a približne v polovici som už viacmenej vedel, čo a ako - teda nie, že by sa neobjavili nejaké mini prekvapenia ale nič zásadné... Zopár scén sa snaží byť tvrdých či nechutných (ktorými chceli divákovi pravdepodobne vyraziť dych, šokovať ho), iné naopak zabŕdajú viac do psychológie (iba tak decentne, nečakajte nič hodnotné), no a niektoré zas chcú pôsobiť až príliš drsne (to považujem za obrovský prešľap, absolútny krok vedľa). Ako celok to preto vytvára nesúlad, taký trochu miš-maš, avšak nie v pozitívnom zmysle slova. Môj názor je, že z takéhoto námetu by sa dalo vyžmýkať aj čosi viac. Ale vzhľadom na to, že ide asi o jednu z tých lacnejších nenápadných záležitostí (opravte ma, ak sa mýlim), tak to zas až tak zlé nebolo, sú aj horšie - a hlavne čo sa týka amerických remakov... 3/5 ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem původní film neviděl tak nebudu srovnávat. Na mě film působil vcelku originálně a solidně. Hlavní hrdina byl solidně trhlej a opravdu během "hry" se zajímavě vyvíjel. No škoda, že si pokazil ten konec. Na jedno shlédnutí určitě ano, víckrát bych to ale asi nedal. Slušná atmosféra a oceňuji i přítomnost Rona Perlmana, i když tentokrát tam byl spíš jen do počtu a aby měli zajímavé jméno do titulků, ale toho chlapa mám rád, takže OK. 60 % ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, takže pre mňa parádne prekvapenie. Film je od začiatku zaujímavý a pri tejto docela krátkej stopáži nemá kedy nudiť. Lákadlom bolo i obsadenie Rona Perlmana ,bol som zvedavý ako nám tento pán zostarol, keďže tretí Hellboy bude až v roku 2017 a tie roky jednoducho nezastavíš.. Záver prekvapil, čo som vôbec nečakal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,GRATULUJEME! Z DLOUHÉHO SEZNAMU KANDIDÁTŮ V NOUZI, JSTE BYL DO SOUTĚŽE O FANTASTICKOU VÝHRU VYBRÁN PRÁVĚ VY!“… /// Jak to bylo tenkrát, si piču pamatuju. Vzpomínám si jen, že hra to byla zajímavá, ale za srdce mě nechytla. Takže se ani nedivím, že si ti Amíci řekli, že se na ty žlutý sračky nedá čumět, a že si jako radši natočej svoje. Budiž. 36 hodin, 13 úkolů a obrovský bohatství je doma. Motiv není špatnej (jasně, nebyl špatnej ani u těch žluťáků… vlastně … no to je jedno…) - aspoň pro nás hravý. Jako – nenudí to. Ale frajerskejch úkolů moc nenajdete. Taky sere Elliot svým labilním chováním, který ční nad vočekávanou gradací. Krvavej závěr nakonec trochu krve do žil vleje, ale i já musím uznat, že film stojí (padá) s tou ,,žlutou“ myšlenkou. Takže vy hravější – běžte si hrát do Thajska! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším originály! 2.) Píšu esej o tom, jak se vobyčejnej člověk monstrem stal. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama