Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách jsem viděl podobnost s 13 game sayawng nebo jeho nový brácha 13 sins. Tyto dva snímky jsou bezesporu brutálnější. Nerve si jde svou vlastní cestou a zaměření je pro teen publikum. Notebooky, mobily a barevnost jasně ukazují. Přesto jak je prvních minutách jasné, se vše stupňuje a začíná být náročnější. I když tento barevný kabát není můj šálek, tak herecká sestava je stravitelná. Hlavní herecké duo je zvolené fakt dobře. Krátká stopáž tomu pomohla a divák se nezačne nudit .. 7/10 = 72% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

My jsme tomu říkali vadí nevadí, vyblbli jsme se u toho, ale nikdy přitom nešlo o život, jen o srandu. Doba se mění. Nerve je takové vadí nevadí současné generace, kde možná o život jde, ale žádná velká zábava to není. Zejména pro diváka, který marně pátrá kam se poděla logika, kde aktéři nechali mozek, a jestli to jako opravdu má být napínavé. Zejména v porovnání s filmy, které totéž téma zpracovaly dřív a lépe. Od Běžícího Arnolda, přes Finherovu Hru až po Sakveerakulovu Třináctku. Ale zase na druhou stranu je určitě zábavnější než výzva olízni záchodové prkýnko s koronavirem. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ach jo, vždyť já přece nejsem ještě tak starej... A vždyť já fakt nemám nic proti teenagerům, já jsem byl přece kdysi taky jelito... A fakt jim nezávidím, že oni jsou teprve teenageři a já už celou věčnost tyager... ALE PROČ SE KU.VA MUSÍ POŘÁD TOČIT FILMY O SAMÝCH VYLÍZANÝCH TEENDEMENTECH? O nějakých roztleskávačkách a footballistech a účastnících všelijakých bezduchých večírků a podobných podlidech, kteří furt čumí někam do mobilů nebo do fejsbůků? Proč sakra někdo nenatočí třeba chvalozpěvný film o misantropických gothicích, kteří si jednou do školy přinesou pod černými kabáty kvéry a vystřílejí celou svou třídu plnou sportujících a roztleskávajících retardů? Nebo o mladých zasmušilých filosofech, končících po četbě Schopenhauera život bilanční sebevraždou? Nebo o nezletilých okultistkách, účastnících se perverzních černých mší a umírajících v rozpuku svého mládí při evokacích démonů? Zkrátka o nějakých zajímavých nestádních osobnostech, ke kterým bych mohl cítit sympatie, nebo které by si mladý dospívající divák mohl vzít za vzor? A proč musí hlavní hrdinka filmu tak afektovaně přehrávat svou pitomou naivní husu? Kdyby nemluvila a nepoužívala mimiku a nehýbala se a tak, mohla by to být fakt hezká holka. A proč musí její matku hrát zrovna ta otlemená Juliette Lewis, kterou jsem v devadesátkách tolik nesnášel, a o které jsem doufal, že už ji nikdy v ničem novém neuvidím? A hlavně - proč se Nerve nakonec ukázal být moralizující infantilní übersračkou pro mládež do 15 let, a ne zajímavým alternativním mysteriózním scífkem, na které jsem byl docela zvědavý? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já nebudu zbytečně prudit, Nerve je v pohodě. Nadstandardně blbé to na poměry hollywoodské produkce není, zato co se týče napětí a zábavnosti ano. Ústřední koncept, osekaný na kost, bych si dokonce dovolil nazvat celkem chytrým a podnětným, že pak haprují konkrétní jednotlivosti, když se v tom člověk začne vrtat, je věc druhá. Vsadil bych se nicméně, že přesně ti lidé, kteří tu s nízkým hodnocením kritizují scénář, by úplně přesně stejně napsaný film hodnotili smířlivěji, jen kdyby se změnil styl a postavy se tvářily zádumčivěji. Spíš v tom čuchám vymezování se proti tomu líbivému kabátku. Pózeři zapšklí :D Vlastně je mi docela líto, že jsem si Nerve nechal ujít v kině. Emma Roberts je zlatá a s tím hošanem má i celkem funkční chemii. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nerve je hodně slušným thrillerem dnešní doby, který těží z dnešního chování mladých, sociálních sítí, internetů a především jeho anonymitě. No a samozřejmě zachází do absolutního extrému. Osobně musím říct, že až na pár detailů, kdy bych dal mladejm pár facek a zbytečně nahypované muzice, jsem byl dost spokojený. To, co se ze začátku tváří jako další blbina pro mladé, je nakonec hodně chytrý a napínavý thriller, který donutí přemýšlet každého, kdo se narodil v internetové době a není nutně hackerem, který tyto věci bezesporu už dávno zná a když chce, tak je i ovládá. Jeden z nejnápaditějších filmů roku 2016. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)
  • Knižná pasáž, ktorá sa rýchlo posúva na začiatku záverečných titulkov, je z 1. kapitoly mnohokrát sfilmovaného klasického románu Charlesa Dickensa „Veľké očakávania“, v modernej verzii najznámejšieho pod filmovým titulom Veľké nádeje (1998). (Arsenal83)

Reklama

Reklama