Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

stration 

všechny recenze uživatele

Cestovačka časem tentokrát okořeněná found-footage. Jako vždy se vymyslí nějaký přístroj, teenageři jsou nadšení, všechno zkouší a pak se to posere. No tak se to pokouší napravit, jenomže to není tak jednoduchý. Toto nebyl spoiler, to je vždycky stejný. Kamera je vcelku snesitelná, dokonce se mi zdála trochu méně nervní než v ostatních FF. Herci celkem přijatelní. Celkově vzato je to průměrný film. Mě ale cestovačky strašně baví a FF tomu dává trochu zajímavější rozměr. Takže i přes kupu logických lapsů a s přivřením všech očí co mám, je to za slabší čtyři. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nerdi sice na amerických středních školách na úrovni tuzemských mateřských stále dostávají na prdel od vrhačů šišatého míče, ale ve jménu sraček jako Teorie hypu a debilního diváka bez vkusu zažívají svojí renesanci, kdy se už netočí jen povrchní a stupidní teen filmy o tom, jak třicetiletý model ztvárňující dvacetiletého kapitána fotbalového týmu chce mermomocí ošukat blonďatou roztleskávačku Kelly s umělýma kozama, aby těsně před závěrečnými titulky prozřel, sbalil nejhnusnější šprtku ve třídě, romanticky do ní zasunul a slavnostně si vystříkal dítě a manželství v protestanském kostele. Ne! Dnes už nic tak uboze povrchního neuvidíte. Dnes uvidíte 27letého modela hrajícího nesmělého nerda ze střední školy, který musí nejprve sestavit stroj času a až následně romanticky zasunout do perfektní roztleskávačky, která ale nemá umělý kozy. A to je kurva posun vpřed! Zcela překvapivě je to nuda jako prase a nedá se na to chvílemi dívat, až do doby, než konečně začne fungovat ten posranej stroj času, který brýlatý (aby to byl nerd a ne model) model s bandou rozkuřovačů konečně po hodině rozchodí. A přesně to mi stačilo, protože u teen filmů jsou moje očekávání a nároky asi stejné jako od hovna posypaného parmezánem na předehřátém talíři. Pokud máte hlad, ten parmezán (cestování časem) vám bude chutnat, přestože to hovno (zbytek filmu) bude naprosto nepoživatelný. Doufám, že jsem teď nějaké třináctileté holčičce touto erudovanou recenzí poradil, jestli říct tatínkovi, aby jí to ilegálně stáhl. 75% ()

Reklama

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Když už se vám jednoho večera zblázní přetaktovanej Xbox, a místo GTAčka otevře okýnko do temné, pomatené a zrádné minulosti, kde zákony logiky neplatí a všude hraje ošklivej rádiovej popík (brr), měli byste z toho koukat vytřískat sakra víc, než hodinu a půl nudných radovánek rozdováděných týnejdžrů a otravný román z červené knihovny (který si omylem přelezl do sci-fi oddělení hned vedle Back to the Future). Asi není, co víc dodat. Na poprvé to zdárně udolat až k nevěřícnému, debilnímu konci celkem jde, ale do Kronik se Project Almanac rozhodně nezapíše. 2* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To máme ve sklepě stroj času?“ No jasně, takže můžeme změnit školní výsledky, finanční situaci, mezilidské vztahy a ještě si to pořádně užít. To je skvělé a já se přitom hodně bavil. Jenže pak se, světe div se, vyskytly problémy a zábava odešla neznámo kam. Hledal jsem ji všude, díval jsem se do skříně i pod koberec, ale všude samá moralita. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to ohromně bavilo a hlavně mě to zaujalo dávno již při sledování traileru, tudíž jsem se na to moc těšila :) Je to svižné, jasné, přehledné, skvělá představa toho, co byste opravdu udělali, když byste měli tu možnost změnit opravdu svoji minulost....Samozřejmě se nepozapomnělo na důsledky změny a toho, jak Vás to celkově ovlivní :) Jsem nadšená :) Je to pro mě opravdu unikátní film a přesto, že je to celé točené na ruční kameru - ani to my nevadilo, přestože s tím mám problémy...Celá skupinka "kamarádů" mi sedla, atmosféra - skvěle záhadná a hlavně to bylo svižné a jasné :) Pro mě to do sci-fi sedlo, ale thrillerem bych to neoznačila. Chci to vidět znovu a vím, že znovu budu přemýšlet nad tím, co bych udělala já... :) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)
  • Pôvodný dátum americkej premiéry bol stanovený na júl 2014, ale kvôli silnej konkurencii ju presunuli na 30. január 2015. (Hudakfilms)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno