Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vítejte v roce 2688. Nebojte, vzduch je čistý, voda je čistá a dokonce i špína je čistá.......... Ale nepředbíhejme, vraťme se o 700 let dřív. Do časů mládí Billa a Teda. CITÁT - Co to smrdí, vole........... Zde uvidíme počátky cestování časem pomocí anglické telefonní budky. Ted a Bill zde praktikují zajímavé cestování časem. Cestování tak říkajíc "k obrazu svému". Stačí si jen pomyslet, že tam něco někde bude a šup - je to tam. Ale také normálně cestují. A to hodně. CITÁT - Někoho si chytíme.......... Referát z dějepisu prostě musí být dokonalý. Naprosto úžasná je scéna "Anglie 15 století" a bitva Billa a Teda o Vesmír. To jsem brečel smíchy (31 minuta) DIALOG: TED - Hej Bille. Jsem Darth Ted!! BILL - Já jsem Luke Bill!! A ty nejsi můj otec!!! TED - S tebou nikdy neovládnu Vesmír!!............ Tahle scéna v brnění je prostě žůžo. Nejhezčí, z hlediska historie, je loupež Johanky z Arku. Příběh má říz, vtip a nese i jakéžtakéž poselství. CITÁT - A pařte, volové!!!!!............... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Brutálně dementní komedie z laskavější éry před příchodem Beavise a Buttheada, která vás ohromí tím, co všechno se dalo v šílených osmdesátých letech natočit. Kdybych chtěl vytrolit nějakého učitele dějepisu nebo historika, poradil bych mu tento film jako sofistikovanou esej na vliv historických osobností na moderní dobu. Za atmosféru osmdesátek a tu brutální demenci je nutné dát aspoň tři hvězdičky. ()

Reklama

Hanyou 

všechny recenze uživatele

I přes spíš průměrné hodnocení většiny uživatelů si myslím, že je toto nadprůměrná komedie o cestování v čase. Vlastně je to naprostá jízda plná humoru, uhozených nápadů a nadčasových hlášek (Be excellent to each other). Bill i Ted jsou navzdory své mírné tuposti sympatičtí hrdinové, kterým není problém držet palce, aby vyhráli. A nakonec, díky nim přece přestanou být války, hlad a nemoce, takže párty může začít! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie se dvěma "veleváženejma týpkama", kteří nemají v hlavě nic než těžkej kov (heavy metal) a v telefonní budce cestují časem a unášejí historické osobnosti pro referát z dějepisu. Je to svěží, hravé, bezstarostné, také zcela slušňácké a neškodné; na druhou stranu žádná lavina nezapomenutelných fórů se nekoná, ty úsměvné absurdity ve stále stejném duchu mohou po čase i lehce utavit (nejvítězoslavnější finále však probere). No nic: "Buďte k sobě žůžoví. A… Pařte, volové!" :-) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nablblá slátanina Návratu do budoucnosti a Návštěvníků a Pána času, kde je možné vidět kouzelné začátky příšerně přehrávajícího Reevese, umocněné ještě dabinkem "ala Koudy".. je to stupidní, fórků pomálu, ale závěr je docela fajn. Plyne z toho pučení, že i úplný pabl se dokáže bičnout když dostane příležitost a něco předvést. Jen škoda promrhaného potenciálu v jiných časech, tam byl prostor pro spoustu super situací. Za mne 40% max a s odřenou budkou v zádech. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl Alex Winter ztvárnit roli Teda a Keanu Reeves roli Billa. (Vlado666)
  • Bill a Ted představí Rufuse sami sobě, Rufus jim nikdy neřekne své jméno. (Vlado666)
  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama