Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika o cestovaní časom snímaná "hand-held" kamerou a je sakra dobrá. Na začiatku je odhalenie technológie cestovania časom a objavenie všetkého, čo taká technológia môže jej majiteľom priniesť. Na konci potom zistenie, že skoky v čase tam a sem nie sú tak úplne bez následkov. A hlavne, kto si má večne pamätať, v ktorej dobe vlastne je, že? Snímka po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi. Na snímke oceňujem najmä nápad a dobrú prepracovanosť príbehu. V podstate sa mi to veľmi páčilo a natáčanie na pohyblivú kameru jednoducho môžem, preto nemôžem dať nižšie hodnotenie. Film je inak prekvapivo zábavný a svojím obsahom skôr osloví práve tých mladších, než starších divákov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To máme ve sklepě stroj času?“ No jasně, takže můžeme změnit školní výsledky, finanční situaci, mezilidské vztahy a ještě si to pořádně užít. To je skvělé a já se přitom hodně bavil. Jenže pak se, světe div se, vyskytly problémy a zábava odešla neznámo kam. Hledal jsem ji všude, díval jsem se do skříně i pod koberec, ale všude samá moralita. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Viděli jste Looper, ne?" Jo, viděli, a byl asi tak zilionkrát koukatelnější než tahle k uzoufání nudná MTV břečka. První zábavnou půlhodinu jsem tam přitom toho Baye vážně viděl, zbytek filmu už je ale prachsprostou kopírkou nejen Projectu X a Kroniky. Prostě nic, co bychom již v minulosti neviděli. Beru, že svoji cílovku (nagelovaní středoškoláci) to sebere, divákovi s maturitou ale nemá klipovitě natočený Almanach absolutně co nabídnout. Po zbytek dne se budu užírat myšlenkou, co všechno mohl z látky vydolovat zkušenější režisér. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Partička studentů přijde na to, jak sestavit stroj času a vracej se přesně tam, kam bychom se vraceli i my, do dob, kdy něco nestihli nebo zkazili. Prostě si to užívaj. To je poměrně věrohodná část, až na to sestrojení a cestování samotný, protože je to až moc zlehčený. A čím víc ovlivňujou minulost, tím horší jsou následky. Butterfly effect. Není to ale nic nadčasovýho, ani promyšlenýho. A to že prostě dneska už filmy tohodle typu uměj bejt. Co bylo aspoň trošku super, tak ten konec, i když i k tomu bych měl připomínky, že to mohlo svým způsobem ovlivnit přítomnost, když se nad tim všim člověk zamyslí. Ale jako párty film pro danou cílovku to stačilo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Som z toho hotový. Vybavený. Čakal som ďalšiu sračku z Bayovej produkčnej dielne Platinum Dunes a naservírované mi bolo niečo, o čom som ani nevedel, že tak moc chcem vidieť. V záverečnej polhodine som už pomaly ani nedýchal a prosil filmových bohov, aby koniec neprišiel a ak má, tak aspoň o ďalšiu hodinu. Áno, sú tu momenty, ktoré film nepotrebuje a aj tie, ktoré by sa mu zišli, logických trhlín v cestovaní čase bolo taktiež pomerne dosť, je to však cestovanie v čase! Vo všeobecnosti si ale nemôžem pomôcť. Mám novú filmovú lásku, nový obľúbený film a tiež nového adepta na 10+ opakovaných zhliadnutí (vitaj v klube s Projektom X a Disturbiou, nad ktorými som paradoxne niekoľkokrát počas sledovania premýšľal, hoci spolu akokoľvek nesúvisia x) --- (8.6.2022) Povedal by som, že pozerať ten istý film 4x v rozmedzí 13tich hodín nie je práve najlepšie znamenie správne fungujúceho psychického zdravia, všakže? --- "The machine has given us everything." (x) (22.6.2020) (22.9.2020) (3x7.6.2022) (8.6.2022) (13.1.2023) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný dátum americkej premiéry bol stanovený na júl 2014, ale kvôli silnej konkurencii ju presunuli na 30. január 2015. (Hudakfilms)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama