Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej všemocné Americe. Boj proti démonům terorismu vs. sedmé dobrodružství Harryho Pottera. I v nelidských podmínkách se dá podle debutujícího tvůrce Petera Sattlera najít trochu té humánnosti. Ti, které téma zajímá, budou zřejmě ujíždět na permanentním šmírovacím obcházení průhledů do cel (v moderní americké základně na Kubě neměly kamery?), ostatní tenhle matný příběh ze zadržovacího tábora nestrhne. Sattler navíc zamýšlel, že hlavní postava bude muž. Tak to už opravdu nevím, v čem by tkvěla alespoň nějaká zajímavost. Ve scénáři je navíc poměrně dost nepřesností, vojín Cole něco pronese, ale o půl hodiny později to svým způsobem popře. Po projekci toho ve mně zbylo pramálo. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Alibaba si našel kamarádku. Cesta to nebyla lehká, protože celých 8 let vídal jen samé chlapce plné nepochopení a neznalosti Harryho Trotla. Pak se to stalo, a přišla ona. Bruneta, které kvůli barvosleposti, říkal blondýno. Dívka, která taky neznala Trotla, ale měla hluboké oči plné slz a pochopení. To ho nejspíš dost bralo...no, není se čemu divit. Byli dost kamarádi, aby jí koktejlem z hoven polil jen jednou, aby jí dal svou těžce ukrytou kudličku a neřízl jí přitom žílu. Bylo to krásné...tolik lásky. Jenže ona šla dál, nejspíš zabíjet nějaké jeho krajany, a on seděl v krimu...asi až do konce světa. No, a v závěru jsem bulela s nima. ()

Reklama

Badseeds 

všechny recenze uživatele

Všimla jsem si, že Kristen Stewart si od proslulé Ságy začala vybírat zajímavé projekty (např. Sils Maria, 2014), od CAMP X-RAY jsem si toho ale tolik neslibovala. Jsem ráda, že jsem se (jako obvykle) mýlila. Film mě zasáhl přímo do srdce a už před polovinou bylo jasné, že to bude láska jako trám. Poutavá, zároveň ošemetná problematika se nerozplizla, hlavně díky perfektní atmosféře a příkladu přístupu jednotlivce, za což Americe hezky tleskám. P.S. : Někdo, kdo čte Harryho Pottera, přeci nemůže být Bad Guy... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Očividně chtěl scénář pokládat závažné morální otázky, přimět (mladého amerického) diváka zapřemýšlet o legitimitě postupů US vlády používaných ve "válce proti terorismu" po 9/11. Ale povrchnost a prázdnost mělkých dialogů i celého vyšeptalého námětu z toho udělala jen hodně zvláštní a pomalý teenagerský film z vojenské základny v Guantánamu, v němž útlocitná vojanda Kristen (v postavě stejně indiferentní a neprůbojné jako Bella) nalézá své humanistické já při konfrontaci s (nevinnými?) zadrženými. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní téma, což mě baví... Po shlédnutí jsem dost přemejšlela, jestli si to zaslouží 4* nebo míň, nebo jak. Nejen,že mám hrozně ráda Kristen Stewart a nechápu, že někdo může tvrdit, že tady nehrála. Když to co předvedla, ještě nepředvedla. Každopádně k samotnýmu tématu - rozhodně zajímavá volba, ale zároveň trošku bič na režiséra - protože kritika je logicky velká. Já obecně nemám ráda globalizaci čehokoliv, házení určitých lidí/národu do jednoho pytle, ačkoli to sama někdy dělám, tak to nerada slyšim, proto jsem měla cítění pro situaci i hlavní hrdinku. Furt jsem člověk z masa a kostí a mám srdce. Jinak symboličtější konec asi dát nemohli. Nádhera. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení trvalo 21 dní. (Ajjinka)
  • Aby se herci, kteří měli hrát zadržené vězně, vžili do role, požádali o to, aby mohli být nějaký čas v celách zavření. Peyman v ní strávil několik hodin. (Ajjinka)
  • Rozpočet filmu byl pouhý 1 milion amerických dolarů. (Ajjinka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno