Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Režisérovi zpackaného sequelu 30 dní dlouhé noci se podařilo vykouzlit výbornou atmosféru paniky, odtržení od světa a čehosi divného, co se v podzemí vyskytuje. Zkušené žrouty hororů tu asi nic nepřekvapí, ale já říkám proč ne. Rozhodně to je kvalitní žánrová prácička, na kterou člověk nepřestane koukat v polovině. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímalo by mě z jaké skutečné události film vychází, ale uvědomil jsem si, že ačkoliv je horničina nebezpečné řemeslo, něco si o ní počtu a zkusim si dohledat i tenhle případ. K filmu - to, že se vsadí na "hlavní" nebo spíš jedinou ženskou představitelku bohužel spolu s úplný začátkem vyzrazuje jak to celé dopadne. Tenhle styl nechápu, myslim si že v chronologickém provedení by to nepůsobilo tak zřetelně. Prostředí je však atraktivní a ačkoliv film nemá tak velké tempo, divák se nenudí protože má adekvátní délku a tim "co se tam děje" si chvíli není jistej. Herci mi přijdou fajn, žádný teen idioti, ale poctivý chlapy, zasraný od práce co jsou dospělý. Mnohdy není vůbec nic vidět, to však přidá na atmosféře a pár lekaček či nějaké to gore jsou fajn, spíš se však vsází na napětí. Na krváky/horrory už moc nekoukám, protože mi často vadí nelogické chování postav, neatraktivní zpracování, důraz na gore na úkor atmosféry a celkově mě moc lekačky nebaví. Tady jsem dostal každej prvek, kterej se spojil v jeden celek a ve výsledku se jedná o kvalitní, poctivej dirty survival s výbornou a hravou kamerou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strata času. Veľa tomu ubližujú nesympatické postavy, nelogické správanie, ktorým si rozhodne nepomáhajú (hystéria v podstate už po pár minútach zasypania a slabá odolnosť voči stiesneným priestorom, troška zvláštne u profesionálnych baníkov) a čudný, nezrozumiteľný, nudný scenár. Snaží sa kombinovať Pád do tmy a Môj krvavý Valentín s Hory majú oči, ale pochopil som to tak, že nakoniec o žiadny „klasický“ horor nešlo. I tak je ale trúfalé TOTO vydávať za „podľa skutočných udalostí“. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako survival horor, dlouhou dobu jím Beneath je, ale na celovečerní stopáž a na zakrytí neschopnosti zdeptat postavy jen reálným nebezpečím a klaustrofobií je třeba přihodit ještě zombies. Na motivy skutečných událostí, jo? :-D Ben Ketai bohužel není Neil Marshall, takže to ani nevypadá jako záměr (film prostě od jisté chvíli přepne žánr), ani to není nějaká fajn gore zábava. Jinak tu máme všechny klišé, co si lze přát, postavy rády řeší věci ze svého života, otcové se svěřují dcerám, horníci svým platonickým láskám atd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Do bodky sa naplnili všetky pozitívne komentáre. Neobyčajne pôsobivý, klaustrofobický kúsok. Takých je v poslednej dobe ako šafranu. Aj keď ide o klasický podzemný survival, je výborne zahraný a atmosféra dokázala majstrovsky vyťažiť maximum z ponurého, tiesnivého prostredia. Snímok miestami dokonca dýchal na chrbát môjmu obľúbenému Descent (2005), síce ho neprekonal, ale bolo to naozaj tesné. Mám rád filmy s jednoduchou dejovou linkou (čo je aj tento prípad), len keď majú dobrú atmosféru na základe ktorej dokážu vyvolať dobrý dojem, a to sa tu teda podarilo v plnej miere. Banícke remeslo nie je veru med lízať. U mňa preto spokojnosť, film rozhodne odporúčam. 85/100 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno