Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je mnohdy oznacovan za nehoraznou sracku. Me se libil. Prvni polovina je vyslovene nuda, ale sotva prijde na radu akce, je na co se koukat. Freneticke strihy bez ladu a skladu, prostorove anomalie, genialni scena, kdy se hrdinka houpe na lane nad propasti a pritom se snazi sejmout zrudu plamenometem, srdce kazdeho milovnika velespatnych becek musi zaplesat. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad toho, jak dementně udělané střihy dokážou zkurvit všechny akční scény...když už si za tu půl vteřinu říkáte, že přibližně víte, co se zrovna děje...tak střih a další nesmyslná půlvteřinka. Jo a taky se tu dozvíme, že jeskynní potápěči jsou ti nejtvrdší tvrďáci na celé planetě...kam se na ně hrabou chlápci ze speciálních jednotek! No...alespoň ty příšerky se jim celkem povedly, i když je za film uvidíme tak nanejvýš 30 vteřin. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina nešťastníků, nechtěně uvězněná v jeskyních, je postupně vyvražďovaná tajemnými monstry. A jak to bývá skupina nešťastníků se snaží přežít a dostat do bezpečí. Příšerky sice vypadají skoro jako dráčci z pohádky, ale jinak je to hezká podívaná. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Nebyť tých náznakov atmosféry a niektorých vydarenejších miest dávam odpad! ako hrom. Nechápem prečo takéto rozhodne ambiciózne "dielo" zverili do rúk debutujúcemu režisérovi. Okrem chýb ako slabučká réžia a príšerní herci je film prekliato nudný. Keď sa chce niekto báť, nech si namiesto Jaskyne už radšej pustí seriál Scooby-Doo. Na vlastnú zodpovednosť! ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...JE TO KRAVINA." __ Keď sa spojí môj občasný záujem o tento žáner s nudným sobotním večerom, kedy niet o čo zakopnúť výsledkom je tento ,,skvost". Nechcem byť však k Jaskyni nijako krutý. Jej prostredie je veľmi dobre spracované, občas má aj tú správnu atmosféru, čo však s tým, že vo výsledku sa i tak jedná o strašnú nudu. Na napätie a akciu je film preveľmi chudobný a keď už sa aj niečo objaví, režisér nevie ako na to a zo všetkého sa tak stáva klipové zostrihanie filmového chaosu. Tí v podstate zmutovaní ľudia (och, ja som vyzradil pointu) mi prišli ako nejaká zmeska Votrelcov, okrídlených blbostí z Čiernočiernej tmy (vraj tiež vykrádanie Votrelcov) a čo ja viem čoho ešte. Navyše na začiatku ma dosť naštvalo, že američania musia dať pred názov štátu, kde sa dej odohráva pred tridsiatimi rokmi prívlastok ,,socialistický". ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)
  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)

Reklama

Reklama