Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 1

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (268)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Průměrné hororové béčko, jehož příběh je sice předvídatelní a rozhodně není nikterak originální, na druhou stranu ale ani neurazí. Hlavním tahákem je tu samozřejmě Olivia Wilde, která je z hereckého obsazení neznámější a spolu s tím roztomilým hafanem také předvedli nejlepší herecké výkony. Na horor by ovšem filmu neuškodila hutnější atmosféra, jelikož pár lekaček a klasických klišé moc nestačí. Každopádně člověk se alespoň při tak krátké stopáži nenudí. Za mě slabší 3* ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Trailer nás navnadil na strašidelný film o nepodarenom experimente. Výsledok je však taký, že sa jedná o nezaujímavý horor, ktorý je absolútne bez atmosféry či akýchkoľvek šokujúcich scén. Navyše je stopáž až príliš krátka a samotný film bez záverečných titulkov má len úbohých 77 minút. Čakal som aspoň nejakú prekvapivú pointu, ale tá jednoducho neprišla. Jediné čo stojí za pozornosť je, že Olivia Wilde je sexi aj ako démon ovládajúci telekinéziu. Lenže na to, aby utiahla celý film je to sakra málo. Som rád, že som na tento film nakoniec nešiel do kina ako som pôvodne plánoval, pretože by to boli jednoznačne vyhodené prachy. Dnes už je to asi fakt problém nájsť kvalitný horor. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že hororový žáner tohto roku dostáva jednu facku za druhou. Musím priznať, že som od "The Lazarus Effect" nečakal nič špeciálne a s tým za nami môžem iba dodať, že to úplne naplnilo moje očakávania. Mali sme tu proste jeden nie veľmi dobre spracovaný hororový film, ktorý má pár dobrých nápadov, no vôbec ich nevie správne využiť a výsledne len tápa v nezmysloch, ktoré v minulosti boli spracované lepšie. Myslím si, že film mohol ísť trošku pomalejšou atmosféru a vedieť nám trochu viac vysvetliť. No miesto toho urobí pár náznakov, ktoré po chvíli absolútne zlyhávajú a jediné čoho sa pri tomto filme bojím je, že k tomu urobia sequel. Najhorší je však koniec, ktorý len film dorazí obrovským K.O. útokom na podlahu lebo v tom momente už skutočne nič nedávalo zmysel a stratilo to aj to málo, čo to malo. Plus potom porovnania s "Lucy" sa tu človek nevyhne a hoci mám stále problémy s tým filmom, tak bol jednoznačne spracovaný lepšie. "The Lazarus Effect" nevie ako dosiahnuť atmosféru a ako povedať čo chce a tak to skúša všetkými možnými spôsobmi. Mimo iným - lacnými klišé. Potenciál bol, ale film absolútne nevie komunikovať s obecenstvom a vychádza z toho len veľký bordel. Hodnotenie: D+ ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Největší chyba producentů tohoto filmu je, že ho prezentují jako horor! Já se teda dívala na dobře zmáknutý mysteriózní thriller, kde partička doktorů najde lék "vzkříšení ze smrti". A jak to tak bývá, jsou nuceni jej použít na jednu z nich. Trailer naznačuje, že se nevrátí ona, ale nějaký démon - stejně jako stupidní český název. Jenomže ten lék zvyšuje mozkovou kapacitu, která u ní funguje na 100%, tudíž dokáže číst myšlenky, telekinezi nebo vkládat halucinace do cizí mysli. Nejde o žádného démona (!), ale o trochu temnější Lucy z roku 2014 se Scarlett Johansson. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ale děsivá hovadina! Pokud jsem měl někdy strach z hororů, tak tohle byla spíše komedie a to né zrovna špatná. Téma, ne náhodou podobné filmu Hráči se smrtí, bylo v tomhle případě naprosto nedotažené, dialogy spíše k smíchu, stejně jako celé obsazení a o děsu nemohla být ani řeč. To u Hráčů se smrtí, jsem se opravdu bál, tohle byla parodie na horory, jelikož ženská s uhelnejma očkama a všudypřítomná tma, opravdu horor nedělá. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Většinu filmu nosí Olivia Wilde (Zoe) speciální černé kontaktní čočky přes které nebylo nic vidět. Orientovala se hlavně sluchem. (Narcis)
  • Film bol dokončený v roku 2013 a následne mal byť distribuovaný spoločnosťou Lionsgate. Nakoniec si diváci na jeho uvedenie museli počkať ďalšie 2 roky a za ten čas sa zmenila aj spoločnosť zodpovedná za distribúciu v USA, stala sa ňou Relativity Media. Spoločnosti Lionsgate zostali len distribučné práva do zahraničia. (beso74)

Reklama

Reklama