Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (351)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii jsem se odhodlal uvidět, protože měla být o hokeji a měl v ní hrát Ondra Sokol. O hokeji není vůbec a Ondra Sokol je na scéně z celé stopáže asi 10 minut. Těch 10 minut je zároveň jedinou koukatelnou pasáží. Myslím si, že film je i přes svůj hokejový název určen výhradně ženám (a buznatrixům) a pár nejvýše hodnotících komentářů mě v mé domněnce utvrzuje. Několik žen nadávajících na svůj nuzný život. To zkrátka není nic, co bych dovedl docenit. Humor je založen na situacích, do kterých jsem se nikdy nedostal, takže mě snímek obrovským obloukem míjí a nemá mi absolutně co říct. Mé zklamání umocnila trojice hlavních hrdinek, z nichž jedna mi vadila více než druhá. Příště bych poprosil nalepit velkým a čitelným písmem na film nálepku "women only". Svět by byl poté mnohem příjemnější. Velmi slabá hvězdička. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Klučičí představa o tom, jak by měla vypadat holčičí komedie. Ženy se chovají jako frivolní hysterické krávy bez smyslu pro humor. Jsou buď technicky nezdatné, anebo si film z jejich možné technické zdatnosti dělá srandu („mám ČVUT“). Lžou, předstírají, manipulují druhými. Jejich jediným konverzačním tématem jsou muži, od nichž odvozují své životní štěstí. Hokej jednu z nich zajímá jen kvůli tomu, že si na výsledek zápasu vsadila – iracionálně vysokou částku na iracionálně vysoké skóre. Stejně jako v pornu a jiných mužských fantaziích nemají zábrany dopřát si z hecu lesbický sex. Mužská dějová linie je sice věrohodnější a vtipnější (ačkoli Sokol, dobře zvládající timing a vhodně volící intonaci hlasu, opět místy zapomíná, že není v Partičce a jde dál za čáru, než stylizace filmu snese), ale zároveň mnohem kratší a z větší části naprosto zbytečná. Je pěkné, že pánové řeší podobné otázky jako dámy, ale nesměl by z toho čpět scenáristický konstrukt (stejně jako z řady jiných situací ve filmu) a muselo by to být lépe (resp. jakkoli) prolnuto s dívčí linií. Duální vyprávění společně s flashbacky a brechtovskými promluvami hereček do kamery vytváří zdání sofistikovanosti, vrstevnatého díla, v němž by se vícero paralelních motivů mohlo v závěru protnout a přinést nějakou katarzi. K ničemu takovému nedochází. Pár lidí se ztrapní, jsou odhaleny dlouho zatajované informace, ale nevypadá to, že by si z prožitého někdo vzal jakékoli morální ponaučení (film poněkud šovinisticky naznačuje, že viníky vztahových konfliktů jsou kurvící se ženy, nikoli mužské kurvy). Hra na hloubku jen odvádí pozornost od sitkomové plytkosti celého filmu, který je v zásadě jen jakousi prodlouženou, do kin omylem uvedenou epizodou seriálu typu Jak jsem poznal vaši matku. Jen s horšími herci, hůře zvládnutou rytmizací a mnohem méně duchaplným humorem. 50% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je strašná. Nesmírně dementní a jednání hrdinek je příšerně imbecilní. Jakmile však přijdou na scénu dva chlapi, přeci jen se divák začne bavit. V druhé polovině se tak přeci jen dá trochu mluvit o zábavu. Když si uvědomím, že tohle točil Hřebejk, tak se opravdu na jeho novější filmy nemusím dívat. Prostě se mi to nelíbí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hřebejkův největší kariérní fail. Hrůzův hudební doprovod je jediným highlightem filmu, jinak je Zakázané uvolnění mnohem větší fraškou, než kterou Nova vyplodila v rámci Troškových trilogií Kameňák a Babovřesky. Tímhle filmem pravděpodobně odstartoval můj odpor k Haně Vágnerové. Absolutní ztráta času a nesmyslná česká “jízda” i trapné dialogy v rámci hospodských scén. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úplně netuším, proč to má až tak špatné hodnocení na ČSFD. Zase tak špatný film není, naopak si myslím, že z hlediska dialogů je to velmi dobře zahrané, některé postavy jsou moc přehrávané, ale tohle je holt původně divadlo a tam to pasovalo. Ani ten film tomu ale moc neubral na síle základní výpovědi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 21. července 2013 v Ostravě a v okolí. První klapka padla v bohumínském klubu Bublina, který ztvárnil filmovou hospodu. Točilo se také v Radvanicích a na zámku Šilheřovice. (Missa08)
  • "Zakázané uvolnění" je mj. nejen název pro píseň, ale i druh blíže nespecifikovaného alkoholového nápoje. (Terva)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama