Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Fracci se naladujou toxickyma nugetama z vyždímany slepice a už to lítá. Nejsou to úplně zombici, spíš maj něco mezi slintafkou kulhafkou nebo tak něco, ve filmu tomu říkají kutýs, proto se to tak taky jmenuje. Nečekej nakej extra masakr, spíš takova příjemná rodinná komedie. Doporučuji si to pustit s vašema parch...ratolestma jestli nějaký máte. Je to opravdu krásný snímek, plnej poučení. Kdyby vás nahodou zlobili, tak jim pohrozite spalenim či odebráním mozku holou rukou vod hoven. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počúvaj, ten príbeh je evidentne dobrý, ale je zároveň aj príliš dlhý, tak nám ho dopovieš niekedy inokedy, dobre?“ Nemám rád hororové komédie, ale Cooties ma bavili. Humorné pasáže boli humorné (dvojité kolesá, hobit, žirafa, Christine, Jason Patric) a k tomu hlášky, pri ktorých som vyprskol smiechom („Rebeka prosím ťa buď ticho!“). Detto dialógy („Preboha, čo za vírus by spôsobil TOTO??“ – „Pekne hnusný.“). Veľkú mieru na funkčnosti humoru mal správne zvolený kasting sympatického učiteľského zboru v čele s telocvikárom (Rainn Wilson z Domu tisícky mŕtvol). Nie je to síce strašidelné/napínavé, ale ide o dobre odvedené remeslo s nakazenými deťmi, ktoré žerú ľudí a následne sú likvidované učiteľmi, čo je na Ameriku vskutku odvážne. 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni ji kritizují, ale distanční výuka má i nějaké výhody. Třeba to, že děti nemohou učitele roztrhat na kusy a skákat přes jeho střeva jak přes švihadlo.. Úvodní vegetariánské titulky odstartují proces, při kterém žáci zavádějí v učitelském sboru exkluzi a vy při něm spíš než nějaké šťavnaté gore očekávejte ne úplně pitomý humor. A až uvidíte plameny ohně v zrcadlových brýlích, budete muset uznat, že jeho lídrem je psychopatický tělocvikář v podání Rainna Wilsona. „Nap time, motherfuckers!“ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem nesnášel školní obědy a dodnes nepozřu takovou dušenou mrkev, špenát nebo koprovku. To samé však platí o kuřecích nuggetech (přestože jinak mám kuřecí maso docela rád) – dělají se z těch největších sraček, přesto jsou nejen v USA velkým hitem. Není proto divu, že Leigh Whannell (jistě ho všichni znáte hlavně jako scénáristu SAW či Insidious sérií) dostal nápad, natočit tuto hororovou komedii. Do jaké míry jí lze zařadit mezi zombie kousky si nejsem až tak jistý, ale nakažených děcek tu byla opravdu spousta. V jednoduchosti je síla, takže nečekejte žádný překombinovaný díl – byla zde prostě použita klasická šablona: jedno dítě se nakazí z jídla, následně virus přenese mezi ostatní děti a hurá na dospělé. Ti jsou totiž vesměs imunní (PROČ?), tak na to nám odpoví sám Leigh Whannell, který si tu střihl roli jednoho z učitelů a ve filmu vysloví své vysvětlení. Byla jen škoda, že hororová stránka filmu tu byla převážena tou komediální a fandové hororového žánru se tak museli spokojit jen s minimem gore i krvavých scén. Jasně cákanců tu byla spousta, ale hodně věcí se odehraje mimo záběr kamer. Komediální stránka však frčela vcelku dobře – objevila se tu celá řada vtipných hlášek i humorných situací (černý humor tu měl opravdu slušné zastoupení). Nezapomnělo se rýpnout ani do hlavní hvězdy filmu Elijaha Wooda (a jeho hobití minulost). Ostatní postavy učitelského sboru byly sice dost na ránu a většina mi moc sympatických nebyla, ale učitel tělocviku Wade – tak to byla klasa. Buranský hrdina jak má být a zcela se Clintovy vyrovnal. Taky se postaral o nejvíc trefných hlášek i vulgarit, které se tu vyskytly rovněž v míře opravdu vrchovaté. No a v neposlední řadě stojí za zmínku i „buřt“ ze seriálu LOST Jorge Garcia, který tu měl sice jen vedlejší roli zfetovaného týpka, ale rozhodně pobavil. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Svižná zombie komédia, v ktorej dominuje situačný humor, postavený na hláškach, dvozmysloch a bizarných charakteroch herecky dobre stvárnenej pestrej škály postáv. Keď k tomu pripočítam správne naservírovaný pomer násilia, solídnu maskérsku prácu a zopár hustejších scén, ktoré sa odohrajú počas boja s detskými zombíkmi, môžem povedať, že Cooties predstavujú z môjho pohľadu takmer ideálnu formu síce intelektuálne nenáročného, no zato účinného hororového humoru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)
  • V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí. (cze.Oi)

Reklama

Reklama