Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když policejní detektiv z Baton Rouge, Bud Carter (Dafoe), zatkne nájemného vraha Jesse Weilanda (Dillon), přesvědčí ho, aby se stal informátorem a donášel na nejmocnější zločinecký gang celého jihu. Podsvětí ale odhalí Weilandovu pravou totožnost a nařídí Carterovu smrt. Oba musí spojit své síly, aby gang rozprášili a dostali za mříže nejvyššího šéfa (Berenger), který má vše na svědomí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nechytlo. Snad, že jsem to bral jako nějakou oddechovku s 57 procenty..? Vážně to na mě tentokrát mělo zcela zásadní vliv. Říkal jsem si, že film s takovým hodnocením určitě nebude nic moc. Přitom se mi už párkrát stalo, že mě podobný "outsider" příjemně překvapil. Ale Prohnilé zemi se to nepodařilo. Příběh nemusel být sám o sobě až tak špatný, ale nesedla mi forma - především kamera. Ta se mi zdála být až jakoby televizní (teď vidím, že to nebyl TV film). Z té nedostatečné pozornosti, kterou jsem tomu věnoval, mi ještě utkvěly v paměti naprosto nepřehledné přestřelky. Vybavuju si asi dvě a ani v jednom případě jsem vůbec netušil, kdo do koho pálí. Ochota Jesseho spolupracovat s policií a míra jeho spolupráce byly taky obtížně uvěřitelné. Ale to už na tom možná hledám zbytečně hnidy. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Já vím, o mrtvých by se mělo jen v dobrém, jenže režisérovi se podařilo natočit tak tuctové osmdesátkové krimi-akční céčko, že nebýt několika známých tváří, neštěkl by po Bad Country jediný pes. A to je ještě tuctovost z mé strany kompliment, takto otřesně napsané dialogy, kvůli tomu naprosto nesympatické a odosobněné postavy, neexistující gradaci a levné a nepovedené využití atraktivního a stále více trendy prostředí amerického jihu by totiž člověk i mezi Seagalovkami pohledal. Chudý rozpočet se nakonec nejvíc podepisuje na akci, protože ani ta přes slušný počet ve filmu vystřelených kulek nedokáže této tragédii dodat jakýkoli náboj. Osobní poznámka: Willem Dafoe v roli drsoně se po Grandhotelu Budapešť už asi nikdy nebude dát brát vážně. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Krimithriller z kategorie celkem zbytečných.Byly tam úvodní titulky, závěrečné titulky a něco mezi tím. A to něco bylo, že člověk pracující pro místního bosse se za příslib klidného života spojí s poldou, aby dostali na kolena právě tohoto bosse a jeho partu. Ono to mohlo být dobré, ale ne nudným způsobem, jakým to bylo natočeno. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za Dafoea, druhá za Dillona. Nech sa Brinker (buď mu zem ľahká) akokoľvek snaží, pretláča do každého záberu čo najviac známych filmových i televíznych hercov, lepí na nich smiešne fúzy, 80.-tkové handry, alebo aspoň klobúky, ktoré boli z módy už začiatkom 20. storočia, autentická atmosféra dobovej Louisiany z toho okrem močiarnych záberov príliš nedýcha. "Štýl" a oldschool look je falošnejší než Mečiarov spev (a že sa miestami snaží neúspešne evokovať výborný Justified a záplavu podobných filmov a seriálov tiež nepomáha), a keď príde na akciu, začnú sa prejavovať všetky nedostatky kameramana a strihača, výsledkom čoho je dôsledná antidynamika pripomínajúca lacné béčkové televízne záležitosti z 90. rokov a filmy Stevena Seagala. A najmysterióznejšia vec na celom filme je jeho priradenie k mysterióznemu žánru. Škoda, mohlo to byť celkom dobré. 40% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE ARE FEDERALLY FUCKED BECAUSE FEDERAL FUCKED UP." ------------ Názov filmu odpovedá skutočnosti (ten slovenský zase stojí za starú belu). 80s, Louisiana, True Detective, močiare, telá, drogy, zbrane, smrť, vypatlané hlavy, muscle káry a náckovia. Akčné scény sú nehorázne odporné, kdejaký nedôležitý televízny seriál s minimálnym rozpočtom ich má rovnaké, atmosféra juhu slabá, ale na okolnosti dostačujúca, otrepaná rozprávka o informátorovi, kde sa eventuálne niečo poserie, nemá čím zaujať, postavy sú ploché ako letisková dráha. Za pozitívnu zmienku stojí len obsadenie, ktoré začína a končí pri hlavnej dvojke Dillon – Dafoe, kde druhé D ide ako píla a prvé D mu spoľahlivo sekunduje. Chcel som ešte niečo doplniť k McDonoughovi, lebo ho cením a vždy si rád niečo s ním pozriem, ale kašlať. A tu to teraz ukončím, pretože je trištvrte na štyri ráno a chcem ísť robiť niečo iné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama