Reklama

Reklama

Elvira se během uvádění televizní hororové show dozvídá, že se stala jedinou dědičkou velkého sídla v Nové Anglii. Do domu se přestěhuje a časem zjišťuje, že je plný magických předmětů. Před tím, než se vyrovná se strašidelným sídlem, se ale musí poprat s nevolí starousedlíků, kteří jí vyčítají vyzývavý vzhled, ostrý jazyk a bezprostřední chování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Elvira dostane díky smrti příbuzné parádní gotickej barák a jelikož je to zapadlé město tak jí nikdo nevěří a postupem času si o ní místní burani myslí že je čarodějnice. Peterson je nehorázná kost a Elvira je její životní role, a tak díky popularitě vznikl film který sice není tak dobrý jako její hostování v seriálu ale dokáže sem tam mile překvapit humorem. Horor moc nečekejte. Je tu pár parádních scén a pár slabších, já se bavil takové silnější 3*. Pokračování je o dost slabší. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Příšerná kravina, ale tak zábavná, že se nedá jinak, než dát o nějakou tu hvězdu víc, než by si možná zasloužilo. Pohled na Elvířin výstřih dokáže předstihnout i pohled do západu slunce na pláži v Honolulu, nehledě na to, že vyjde levněji. K dokonalosti vyšperkované auto, pudl anarchista, a další skvělé doplňky udolají i občasná hluchá místa a dá se přežít hnusný a nechutný dabing Lenky Kořínkové. Ale je třeba varovat, že film ocení spíše heterosexuální chlapci. Památná věta: Kdybych chtěla znát tvůj názor, tak ho z tebe vymlátím. Mám dojem, že tuhle větu někdo pak ještě někde použil... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná osmdesátková horová komedie těžící z osmdesátkové estetiky a předností hlavní herečky. Jestli vás nezaujmou její talenty, tak máte smůlu. Film není ani vtipný, ani strašidelný. Cassandra Peterson je živel a přiznám ji určité charisma, jenže sama to neutáhne. Navíc je většina ostatních postav zahraná strašně dřevácky. Vím že je to nejspíš záměr a pocta klasickým hororům, jenže dojem to nevylepšuje. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Patrně nejstrašnější dabingový výron všech dob. Cassandra v originále totiž nehovoří stylem zlitého retarda, takže děkujeme, Kořínkovic obludko. Film sám o sobě není žádný majstrštyk, důvody, proč jsme naň hleděli my, slušní lidé, a s námi i několik neslušných nelidí, tedy žen, se dají obejít za pomoci následujícího postupu: spusťte své Atari - po hodinové čekačce na naběhnutí strojovny klikněte na ikonku internátu - do obdélníčku Vašeho Seznamu napište (hned poté, co dojucháte nad obrázkem pejska v krkolomné pozici) google obrázky - i tam Vaše oko vyslídí ten správný plac pro vtlační písmen. Po naťukání Cassandra Peterson naked již nemáte důvod čučet na biják. Přeji příjemné chvíle s hairy girl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nevím, co víc k tomuhle filmu napsat. Elvíra mě sundala hned když jsem jí poprvý viděl. Celý to pak ale mělo takový šílený nádech komedie, že mi prostě chybělo trošku víc vtipných scén, než jich ve filmu ve skutečnosti bylo a jak by správná šílená komedie měla mít. Elvíra je ale top. Tak brutální postavu jsem hodně dlouho neviděl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • V čase 34:33, když si Elvíra (Cassandra Peterson) dává ranní kafíčko na terase, hraje hudební motiv od Edvarda Griega „Peer Gynt - Morning Mood“. V závěrečných titulcích, v seznamu uvedených skladeb, je však místo něj uveden „Anton Dvorak: New World Symphony“. (Petsuchos)
  • Film je věnován Robertu Allenu Reddingovi. Redding byl nejlepší kamarád Cassandry Peterson (Elvíra), který s ní spolupracoval na vytváření vzhledu Elvíry. Zemřel krátce před dokončením filmu. (noelcoward73)
  • Na obrazu Elvíriny (Cassandra Peterson) tety Morganny Talbot je ve skutečnosti Cassandra Peterson bez make-upu a černé paruky. Portrét namaloval Robert Allen Redding. (noelcoward73)

Reklama

Reklama