foto

Cassandra Peterson

  • nar. 17.9.1951 (67 let)
    Manhattan, Kansas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cassandra Peterson se narodila v Kansasu a v dětství se přestěhovala do Colorada. Po střední škole odjela do Las Vegas pracovat jako tanečnice v show zvané Vive Les Girls, kde se dokonce seznámila s Elvisem Presleym, který jí navrhl, aby začala zpívat. Odjela zpívat do Itálie, kde se setkala s režisérem Federicem Fellinim, který jí dohodil její první roli ve filmu Řím

Nejvíce se proslavila svým alter-egem Elvírou, díky které začala moderovat pořad Fright Night a později získala i vlastní film, objevila se i v několika komiksech i ve videohrách. Popularita hororové ikony (v roce 2012 byla uvedena do Hororové síně slávy) jí také umožnila věnovat se humanitární práci a různým kampaním pro PETu nebo proti AIDS.

Dementra

Herecká filmografie

Filmy

2016 Lego Scooby: Strašidelný Hollywood
2014 Bruno & Earlene Go to Vegas
2013 First Period
2010 All About Evil
Skeleton Farm's Halloween Horrorshow - a.z.
2009 The Haunted World of El Superbeasto
2008 Her Morbid Desires
Zombie Killer
2007 Red Riding Hood
2006 Tomoko's Kitchen
2001 Elvíra - strašidelný zámek
Scares & Dares (TV film)
1997 Superstition
1996 Poslední večírek
1995 Attack of the Killer B-Movies (TV film)
1993 Hra na zradu (TV film)
1992 Mušketýři na Harleyích (TV film)
1991 Ted and Venus
1990 Pledge Night
1988 Elvíra-vládkyně noci
1986 Allan Quatermain a Ztracené Město Zlata
1985 Bob Hope Buys NBC? (TV film)
Echo Park
Get Out of My Room
Pee-Weeho velké dobrodružství
1984 Last of the Great Survivors (TV film)
Uncensored
1983 Balboa
Paragon of Comedy, The (TV film)
Podraz II
Stroker Ace
1982 Jekyll a Hyde: Totální proměna
1981 Závod s časem
1980 Bláznivá cesta
Příběhy Cheeche a Chonga
1974 Working Girls, The
1972 Roma

TV seriály

2014 13 Nights of Elvira (TV seriál)
2010 Elvira's Movie Macabre (TV seriál)
2009 Médium (TV seriál)
Bite Me (S06E06)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Strange Universe (TV seriál)
1994 Space Ghost Coast to Coast (TV seriál)
1993 Elvira Show, The (TV seriál)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1989 Heavy Metal Heaven (TV seriál)
Just Say Julie (TV seriál)
Totally Hidden Video (TV seriál)
1982 St. Elsewhere (TV seriál)
1981 Harper Valley P.T.A. (TV seriál)
Movie Macabre (TV seriál)
Open All Night (TV seriál)
The Fall Guy (TV seriál)
1980 Richard Simmons Show, The (TV seriál)
1978 Flying High (TV seriál)
1977 CHiPs (TV seriál)
Fantasy Island (TV seriál)
1976 Alice (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)
1970 Fright Night (TV seriál)

Dokumentární

2018 Making Fun: The Story of Funko
Too Macabre: The Making of Elvira, Mistress of the Dark
2017 To Hell and Back: The Kane Hodder Story
2014 Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films
Scream Queens: Horror Heroines Exposed
2013 Přetoč to!
2010 Arias with a Twist
2007 The Return of the Living Dead: The Decade of Darkness
2006 American Scary
Secret World of Superfans, The
Vampira: The Movie
Witch's Dungeon: 40 Years of Chills, The
2004 Hollywood's Creepiest Creatures (TV film)
Scream Queens: The E! True Hollywood Story (TV film)
1999 Encounter in the Thrid Dimension
1997 Thrill Ride: The Science of Fun
1983 Filmgore

TV pořady

2012 RuPaul's Drag Race All Stars (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2007 Search for the Next Elvira, The (TV pořad)
2005 Girls Next Door, The (TV pořad)
1996 The RuPaul Show (TV pořad)
1990 On the Television (TV pořad)
1989 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
1988 Magical World of Disney, The (TV pořad)
1986 WrestleMania II (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2001 Elvíra - strašidelný zámek
1988 Elvíra-vládkyně noci

TV seriály

2010 Elvira's Movie Macabre (TV seriál)
1981 Movie Macabre (TV seriál)

Producentská filmografie

TV seriály

2014 13 Nights of Elvira (TV seriál)
2010 Elvira's Movie Macabre (TV seriál)
1993 Elvira Show, The (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace