Reklama

Reklama

Nirvana: Heart-Shaped Box

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1993, 5 min

Obsahy(1)

Heart-Shaped Box je úvodní singl z třetího alba Nirvany In Utero. Režie klipu se měl původně chopit tradiční spolupracovník Nirvany Kevin Kerslake, jenže kapela se k jeho nelibosti nakonec rozhodla pro Antona Corbijna. Corbijn oproti svým zvyklostem neměl úplnou kontrolu nad vizuální stránkou, neboť Cobain si prosadil řadu svých představ. Ovšem až na obsazení svého idolu, spisovatele Williama S. Burroughse, který roli odmítl. Surreálný klip s výraznými barvami a výtvarnou stylizací existuje i v mírně pozměněné režisérské verzi. (J.Connor)

(více)

Recenze (19)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád Nirvanu a nemám rád deprese. Proto mám k depresivní Nirvaně trošku chladnější vztah než obvykle. Nicméně Ježíš měnící pokrývky hlavy, otylý anděl i pestrobarevné pozadí stojí za zhlédnutí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Corbijn a rok 1993, to je režírovanie dvoch frontmanov s ťažkou závislosťou na drogách a "ježišovské" videoklipy k Heart-Shaped box a ku albumu SoFaD od DM. Pri Nirvane ale dokázal byť aj relatívne vtipný, i keď teda rozhodne nikomu názor, že tento klip obsahuje humor, vnucovať nebudem. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Trafené, depresívne takmer ako vždy, no klip sa mi napriek tomu, že možno už mám svoje postoje svojské, veľmi nepáčil. Nevidím na ňom veľa zaujímavého. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno takto to vyzerá keď máte múzu spôsobenú návykovou látkou. Je ale dôležité opäť sa v tom správnom čase vrátiť do reality. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jediný klip z In Utera a zároveň úplně poslední klip během Cobainova života mohl být velkým příslibem do budoucna a toho, co mohlo být, kdyby... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takze si dajme vsetky 4 grunge- ove tlupy - Stav Najvyssej Blazenosti, Zahrada Zvukov, Lekvarova Perla a Alenka v retaziach. Jedna z najlepsich pesniciek Stavu Najvyssej Blazenosti, teda pardon, Nirvany : 100 % ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká píseň, která má rázný říz a zároveň je to prostě Nirvanovskej grunge. Není co upřít. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

A toto je absolutní šílenost, která je naprosto ujetá a zároveň skvělá. K tomu jedna z mých nejoblíbenějších skladeb od NIrvany. Tohle se rozhodně za střízliva nenatáčelo! ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší, nejkontroverznější klip od Nirvány. Kdykoliv si někde sednu do houpacího křesla, vybavím si vykulený modrý oči Kurta a jeho Hey! Wait! ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Senzační klip ztvárňující bezútěšnost, kterou Kurt Cobain už tehdy asi nosil v hlavě. Běsi, kterým se snažil uniknout, ho tehdy bohužel dostali, ale pokud by po jeho hudebních aktivitách na světě zbyl byť jen tenhle jediný klip a písnička, stálo by to všechno za to. Mimochodem, netýnejdžerovské album In Utero, ke kterému tahle skladba patří, řadím mezi vůbec to nejlepší, co jsem v životě slyšel. ()

Reklama

Reklama