Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (308)

anais 

všechny recenze uživatele

Tahle anime je opravdu pěkně nakreslená. To se musí nechat. Nabízí napínavý příběh věčné lásky ala Dracula, do něhož jsou namixování ghulové, hvězdné koráby, supermoderní zbraně i atmosféra westernů. Jestli vás tento popis zaujal, pak je to film pro vás. Na druhou stranu příběh nenabízí nic vysloveně originálního, a pokud vám jde o "cool" atmosféru (věřím, že o ní šlo tvůrcům primárně), kouněte se radši na seriál Hellsing. Ten je sice nakreslený hůř, ale i přes delší dobu trvání plyne i působí o dost svižněji. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když se začtete do komiksové série o Sandmanovi, kterého stvořil Neil Gaiman, postupně objevíte fascinující svět uměle vytvořených mýtů, které sice často využívají nám známých legend, pověstí a náboženských představ, dohromady ale tvoří svébytný, originální a myšlenkově hluboký alternativní svět, jehož návštěva láká k dalšímu objevování. Naproti tomu Lovec upírů představuje několik nejtuctovějších motivů využívaných fantastickými žánry, splácané do efektní brakové kaše. Tradiční výtvarné pojetí typické pro mangu a anime mě sice nikdy neoslovovalo, ale mělo aspoň styl. Tady byl styl vytěsněn hledáním inspirace v zámořských vzorech, jako by Kawadžiri už dopředu počítal s tím, že chce vyrobit "univerzální" filmový produkt podobný hamburgeru. Soudě podle ohlasů na ČSFD se mu to podařilo. Mně ale tahle prapodivná patlanina žánrů s neoriginálním dějem, zasazená do nefunkčního světa, neoslovila. Je mi hodně blízký postoj uživatelky Ducharme. Celkový dojem: 20 % za kreslené pozadí. Místy - ano, mám na mysli především scénu odletu v kosmické lodi - už film nekoketuje s kýčem, ale je jeho ztělesněním. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Japonských anime snímků jsem viděl jen velmi málo na to, abych mohl srovnávat, ale tato utopická fantasy upířina z daleké budoucnosti, natočená podle, pro mně neznámé, literární předlohy, se mi převelice líbila. Příběh lásky a otázky přežití, zasazený do tíživých podmínek moderního nemoderního temného světa. Velice příjemná, rychlá projížd'ka po mysli japonských tvůrců, která vám nedovolí ani na chvíli se nudit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama