Reklama

Reklama

Skinwalker Ranch

Trailer

V roce 2010 si získal Skinwalker Ranch pozornost médií poté, co zažívá celou řadu nevysvětlitelných jevů. Zprávy od pozorování UFO, záhadně zmrzačeného dobytka jsou rutinou. Nicméně veřejné složky zaujme až zmizení farmářova osmiletého syna. O rok později přijíždí na farmu vyšetřovací tým a začíná rozkrývat tajemství. S jeho příjezdem začínají přibývat i paranormální jevy, které jsou ovšem daleko víc brutálnější než obvykle a nadále se stupňují. Vyšetřovací tým tak stojí před rozhodnutím, zda-li půjde dál a bude riskovat své životy. (Matthew01)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

I v dnešní době, kdy už tento typ hororů/sci-fi nemá příliš co nabídnout, mám pro "Found Footage" filmy slabost. Ještě jsem snad neviděla žádný, který by mě vyloženě zklamal. Skinwalker Ranch není výjimkou a nabídl mi téměř přesně to, co jsem od něj očekávala. Patřičnou dávku tajemna, napětí i akce, stejně jako žánrové klišé, které nemůže chybět. Film se může chlubit nálepkou "podle skutečné události", díky níž filmoví fandové často ihned zpozorní a začnou "googlovat" všemožné informace. A i když je většina z toho možná značně nadsazená a přehnaná, a pokud se dané události vůbec udály, udály se nejspíš zcela jinak, ta dávka tajemna a nevysvětlitelného tu bude vždycky. Lidé rádi věří na jiné světy, paranormální jevy, nadpřirozeno a ostatní věci mezi nebem a zemí. A i to, co by se dalo reálně vysvětlit různými vědeckými směry a teoriemi, si lidé budou raději prezentovat jako "záhadu." Na každém šprochu, pravdy trochu... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tvorcovia Skinwalker Ranch si toho zobrali na ramená priveľa a natočili zmysel nedávajúci mix sci-fi, animal a duchárskeho hororu a to všetko navyše vo found footage štýle. Po dejovej stránke je Skinwalker Ranch popravde blbosť, no na druhej strane musím uznať, že na rozdiel od mnohých iných fount footage, prinášajúcich hodinu a pol zmäteného, chaotického pobehovania sem-tam a rozmazaný záber na bubáka v záverečnej minúte táto snímka šliape na plyn už prakticky od svojich prvých minút a určite nenudí. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Předně je tu solidní atmosféra, která si drží slušnou úroveň po celou dobu a příběh je taky fajn. Bohužel uvažování postav začlo být v průběhu dost zvláštní. Někteří byli překvapivě v klidu, když se před nimi najednou objeví projekce zmizelého dítěte, nebo jiné záhadné úkazy. Co mně začlo taky vadit bylo to, že když třeba někde uslyšeli nějaký šramot, tak se tam šli podívat a místo toho, aby se svými kamerami rozhlíželi po okolí, tak nejprve najížděli na ostatní členy party, pak se koukli po místosti a zase najížděli na postavy a takhle dokola. To by v reálu někdo kdo natáčí opravdu dělal? Já si myslím že by se se svou kamerou rozhlížel po okolí, aby něco zajimavého natočil, nikoho nezajímají v tu dobu hlavy kolemjdoucích. To je největší nešvar tohodle found footage snímku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v rámci takýchto "polodokumentov" a čo sa týka ich formálnej stránky a následného pocitového účinku na diváka, som už videl aj lepšie filmy, no nemôžem ani tvrdiť, že by išlo o niečo zlé, alebo za stratu času. Úvod bol trocha pomalší, pričom aj atmosféra bola taká ospalejšia, no postupne sa to rozbehlo a koniec vygradoval do celkom zaujímavej a "mrazivej" záležitosti. Na druhú stranu ale faktom zostáva, že nie každému táto forma sadne, a ja som medzi nimi. Časté roztrasence, trhance a zrnenie nie je nič pre mňa, aj keď v tomto prípade mi to až tak nevadilo. Priemer. 60/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně sympatické FFko o vyšetřování doslovného zmizení malého vidláckého chlapce, žijícího kdesi v prérijích Ameriky. Film je sice takový jako "obsahuju všecko (UFO, zvířata pozemská a podivná, indiány, lidi i nelidi) až sám blbej z toho jsem", ale atmosféru, efekty a napětí má velmi dobré, takže hodnotím v rámci žánru (FF) nadprůměrně, stejně jako například Evidenci, kterou mi to i připomnělo díky šavlozubýmu bizonovi a nášupu na konec až tak, že jsem po skončení dokonce prověřil, zda filmy nemají stejného režiséra. Nemaji! 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film je věnován památce producenta Jamese R. Rosenthala, který zemřel 17. září 2011. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Utah. (Terva)

Reklama

Reklama