Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu pred mladým Asa Butterfieldom, naozaj svoju úlohu geniálneho autistického mladíka zvládol na výbornú. Rozhodne teda v tých polohách, ktoté nám boli ukázané. Otázkou je prečo obchádzali jeho afektívne stavy a záchvaty. Škoda, že boli len slovne popisované, či sa skončili skôr ako začali. Predsa len by to bolo zaujímavé a hlavne by film možno nepôsobil v konečnom výsledku takým rozprávkovým dojmom. Záver bol síce fajn, ale naozaj by to nešlo bez toho klišé? Pokazilo mi to dosť výrazne celkový dojem, ktorý by ale asi napriek tomu hranicu priemeru nepreskočil. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Originální chytrá tragikomedie, plná emocí a zajímavých jedinců. Přesně mi sedla do nálady. Výborná Sally H. v roli matky jako vždy nezklamala, Nathanův učitel velký sympaťák a v hlavní roli talentovaný Asa B. Na to, že je mu teprve 17 let, toho má již herecky hodně za sebou, tak snad ho ta filmová mašinérie nesemele. Celkově silný příběh ze specifického prostředí mladých matematických géniů, velmi zajímavý postavami i prostředím, vyvážené tempo a švih. Pátou hvězdu jsem ubrala kvůli někdy moc velkému ždímání emocí. Opět film uvedený na Febiofestu 2015, který by oživil česká kina. Minulý rok zvítězil výborný švédsko - islandský film Domov ( 87 % ), který se k nám bohužel dále nedostal :-( ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Z tohodle prcka se jednoujistojistě stane obrovská herecká ikona. Ch.Bale taky začínal takle zamlada a podívej se kde je teď. Tenhle prevít dokáže zahrát snad každou postavu. Tady se zhostil role autisty, jehož jediná zábava je matika (wau, to má někdo veselej život, co? :o) ). No a jak to tak na Světě bývá, tak pookřálo i autistovo srdce, respektive ho mladá rákoska nasměrovala krapet jiným směrem než jen matematickým. A tím směrem nebyla nic jiného nežli mocná čarodějka (pro jelita - láska :o) ). Průměrný dráma, ve kterým se toho moc nestane, ale kvůli tomu prckovi stojí za to vidět jednou za život. Jakej asi měli potom život? On - autista a matematickej mág, Ona - rákoska a matematická magička :o). ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Milý film, ale ne moc uvěřitelný. Myslím, že autisti jsou mnohem méně přizpůsobiví a opravdu se s nimi velmi těžko komunikuje. Navíc procento těch opravdu geniálních je velmi malé. Velmi dobře je ale zachycena matka Sally Hawkins, která trpělivě snáší všechny podivnosti svého syna, protože ho má ráda, což tedy rozhodně moc běžné není. V matematických příkladech jsem se samozřejmě neorientovala ani omylem. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku jsem očekával poutavý film plný matematických rébusů zakončený výhrou v mezinárodní soutěží pomocí vyluštění nějakého extra hardcore zadání, po půlce filmu se to však zvrhlo spíše na romantické rodinné drama. Za to dávám jednu hvězdu dolů, druhá hvězda dolů je za ten nepovedený, nedotažený konec, který nebyl podle mých představ. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama