Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená romance mezi mladistvými. Skvěle vybraní herci, i do dospělých rolí, zajímavé téma a zajímavé postavy. I když ke konci už mi to nějak převratné nepřišlo, do té doby mě to bavilo. S poslední scénou jsem ale neměl pocit naplnění. No jo, já se víc těšil na tu soutěž a na to, jak to dopadne. A to moc nedopadlo. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film . No počas filmu som sa tešil na dajaké strhujúce olympijské finále. Nemusel by vyhrať. Len som čakal, že tej svojej šance sa vrhne na plné gule. Zvlášť keď podľa mňa bol "protekečne" zobratý na úkor svojo kolegu(tuším sa volal Luke) z ktorým to mal na tesnotku. A taktiež mohli trošku viacej dotiahnúť príbeh Martina. Neviem, nápad skvelý ale celkvo to pokrívkava ... ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Matiku nesnáším , a asociální autisty taky. V tomhle filmu je obojí a ani to není zrovna komedie , ale po pomalém rozjezdu jde děj přeci jen víc do hloubky. Vztahy a rodina se řeší trochu zvláštním tempem především díky hlavnímu hrdinovi , naštěstí to trochu rozbíjí vtipný učitel a hlavně skvělá Sally Hawkins, která má jeden z nejkrásnějších úsměvů co na plátně můžete vidět. Ve výsledku je to zajímavé a ač to rozhodně není film na nedělní odpoledne , nenudil jsem se. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pošahaný Nathan permanentně ničí rodinou idylu svým sobectvím prý zapříčeným psychickým nedostatkem. Takže naše neslavně nehezká mamina musí pěkně sedět doma a vyzvedávat Nathana z kroužků "Kterak zvládnout logické uvažování ve třech krocích" či "Nauč se jízdní řády nazpaměť". Jeho osobní sluha je alkoholik, který už stěží ví, zdali se pod křivkou derivuje či integruje a malá milenka s asijským původem nabourává veškerou podstatu již zaběhnutého stereotypu. 65% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Matematika a všetci tí matematickí géniovia vo filmoch ma odjakživa fascinujú. Ja som nerozumela jedinému zadaniu a nepomohla by mi ani kalkulačka. Myslím si ale, že film mal naviac. Zdalo sa mi, že pláva len po povrchu a všetko tam išlo veľmi hladko. Mňa osobne zaujal príbeh učiteľa, ktorý bol len načatý a nedokončený. Herci hrali ale dobre a dobre sa na to aj pozeralo. A Martinova muzika geniálna. 3,5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)
  • Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga. (AAnubis)

Reklama

Reklama