Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon byl právě propuštěn z vězení, a tak se musí každý týden chodit hlásit svému kurátorovi. Přestože je v podmínce, dál se dopouští drobných krádeží v hotelech až do okamžiku, kdy mu jeho parťák dohodí životní ránu v podobě krádeže velkého diamantu, který se má dražit v Antverpách. Za pomoci celého týmu se mu podaří dostat do přízně organizátorky aukce. Tou je atraktivní dcera nedávno záhadně zesnulé objevitelky diamantu. Simonovi začínají city přerůstat přes hlavu, navíc, i když jde všechno podle plánu, zjišťuje téměř v poslední chvíli, že se má v této akci stát obětním beránkem. Šéfové se zabitím celého týmu i jeho samotného snaží za sebou i celou akcí zamést stopy. Simon se vydává po stopě lidí, co ho zradili. Snaží se očistit pošpiněné jméno své nové lásky a zároveň vyrovnat účty s těmi, kteří se mu snažili usilovat o život. Vše se schyluje k nečekanému závěru. (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (19)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Kde jsou zlatý francouzský kriminálky, který byly temný, syrový a nabušený bez klišé? Tady to spňuje možná tak první polovina nebo řekněme hodina, potom se to zvrhne v překombinovanou záležitost, kde jsou všichni proti všem a hlavně je v tom nejdůležitější milostná pletka hlavního hrdiny. Toto přece Francouzi netočí. Opravdu mě to mrzí, protože se snímek odvíjel dobře, příprava na velkou loupež je poutavá a celkem i napínavá, nicméně pro mě to všechno po hodině skončilo. Nebýt tady te poslední třetiny, dal bych 4*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejprve dobře natočená heist žánrovka, která se zhruba po hodině a něco stočí na klasický thriller, který odhaluje pozadí loupeže. A mě se líbily obě dvě roviny, stejně jako zvraty, které se tu objevily a které nepůsobily nijak účelově. Snad jen scénu z výtahu si tvůrci za rámeček nedají. Díky ústřední dvojici Bérénice Bejo-Yvan Attal mi sedla i poměrně svébytná romantická linka, která celý film protkávala, takže v závěru jsem byl navýsost spokojen. Francouzi ty krimnálky prostě umí. 85% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Až do cca polovice to bola úplne bežná a ničím výnimočná kriminálka typu "poďme ukradnúť diamant". Potom som sa potešil, že nás čaká azda nejaká dômyselnejšia zápletka, ktorá vyústi do parádnej drámy. Ale bohužiaľ, radosť bola predčasná a očakávanie nenaplnené. Aj keď v druhej polovici filmu to aspoň nebolo všetko tak jasne predvídateľné, takže aspoň v tomto smere to napravilo dojem z tej počiatočnej prvej fázy. Ale na viac ako 3* to u mňa žiaľ neni, hoci v niektorých okamihoch to vyzeralo, že potenciál sa napĺňa ešte vyššie. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduché, dostat se francouzské dámičce do kalhotek. Rozhodně bych u Bérénicy uvítal důmyslnější a složitější dobývaní jejích kalhotek. Má na to :) A co říct o zbytku? O ten diamant zase tak moc nešlo, slušně natočená i zahraná krimi žánrovka se zábavnými zvraty (očekával jsem trošku jiné - francouzsky sofistikovanější). Ale co už, zde šlo hlavně o ty kalhotky... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobrá francouzská zlodějská krimi, pěkně vypadající, byť nijak zvlášť inovativní, ale vadily mi dvě věci: 1) Proč musel Attal prozrazovat takovou dobu svůj ksicht, měl jsem za to, že nejlepší je nebýt viděn. 2) Mělo to končit Atalovým nahým zadkem jako ukázka, že se nepoučil a prostě vždy bude tím zlodějem. všechno poté bylo důvodem, i přes svoji krátkost, k ubrání jedné hvězdičky, protože ten konec byla naprostá pitomost. Škoda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo striedavo v Luxembursku, Belgicku a Francúzsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama