Reklama

Reklama

Top Gear: Bolivia Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2009, 76 min

Jeremy, Richard a James se pokusí projet džungli, nejsušší místo na zemi, překonat Andy a dojet k Tichému oceánu. Zdroj: www.topgear4fan.cz (mikinhoo)

Recenze (40)

Drom 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem pořadu Top Gear, rozčilují mě ti tři komici (či průvodci, pokud chcete). Pořady kombinující prvky reality a show jsou od prvních Jackass na vzestupu a několik jsem jich zahlédl, ale musím konstatovat, že specielně tahle relace, natočená se značkou Top Gear, je výborná práce. Mix reality tří užívajících si pánů s velkou schopností navodit divákovi pocit bezprostřednosti je mistrně namíchán do líbivého kabátku exotiky a dobrodružství. Domnívat se, že se jedná o realitu, by bylo naivní, vše je pečlivě poskládáno, představitelé hrají své role, (nějaký) scénář existuje. Dílčí situace však samozřejmě reálné jsou, ale nezapomínejme, že je to pořád jen show, produkt pro diváka. Nebudu příznivcem tohoto odvětví zábavy ani nadále, ale tenhle výsledný koktejl je velmi dovedně a atraktivně namíchán, všechna čest, už v tom umí chodit. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Why don't you slow down, turn your head round? Been treading on hearts that are giving in with a little grace, you're getting away with it, words, but nothing to say with it, you smile and take what you need in any way that you please, isn't it a shame you have nothing to show from these lies? I told you you'd pay for it, lonely are the days of your life... huu-u huu-u huu huu huuu-u... Damn you Jeremy, toto je nové guilty pleasure... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když se stmívalo, připravovali jsme se k nejambicióznějšímu roztahování v dějinách." Když se přes Amazonský deštný prales, neklidný vodní tok, silnici smrti a písečné duny vydají vozidla z bolivijských bazarů, tak je o zábavu postaráno. Suzuki s náhonem na všechny tři kola, jediný nefungující Land Cruiser na světě i Range Rover zničený kusem bambusu předvedli v divočině velmi slušný výkon a jejich piloti nezůstali pozadu v pošťuchování slovy i nárazníky. Takové projížďky si dám líbit. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Tento speciál mám opravdu ráda, nejen díky skvělým vtípkům a hláškám, ale taky proto, že je jedním z nejdrsnějších a hlavně tím nejtěžším. Průjezd pralesem by mě pravděpodobně zabil, trpím stejnou fobií jako Richard, takže si opravdu naprosto dokonale dokážu představit, jak se musel cítit. Má u mě proto velký obdiv, proto já bych asi opravdu radši strachem umřela než abych musela něco takového zažívat. Pokud jde o onu slavnou 'dálnici', cestu smrti, naopak jsem zase soucítila s Jamesem, protože i já mám fóbii z výšek. Každopádně kluky opravdu obdivuju, jak skvěle průjezd zvládli. Pokud bych náhodou neumřela hrůzou v pralese, tak bych určitě sjela z krajnice dolů, popřípadě by mě zavalil kus skály ... A pak ta obří nadmořská výška, při které se kluci drželi opravdu hodně statečně ... Možná až moc statečně ... No a nakonec Atacama ... Opravdu je mě líto Oslíka a jeho upadlého kolečka ... Docela velká škoda, že ho Hammond nechtě zavraždil a on tak nemohl dokázat, že by zvládl i svůj poslední úkol ... Každopádně i v tomto sjezdu kluky opravdu obdivuju ... Opravdu skvělý speciál, u kterého se člověk vůbec nemůže divit, že má tak vysoké hodnocení. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je opravdu strašlivě moc těžké určit, který speciál je ze všech nejlepší, protože jsou výborné absolutně všechny. Ale Bolivijský by se každopádně řadil do popředí. I když bych zrovna tyhle epizody nerada srovnávala. Takové výzvy, jakým se postavili tito tři Britové, neuvidíte v žádném jiném pořadu.Prosekají si klidně mačetou cestu džunglí, jen aby mohli auty přebrodit řeku, jet s nimi po nejnebezpečnější silnici světa až k vrcholu And, kde je vzduch řidký jako Jeremyho kadeře a téměř tam umřít na edém plic. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama