Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

marusaj 

všechny recenze uživatele

Ten film je bezvadný, ale je smutný a je zoufalý. Toni Collette je skvělá, ale její postava je "nepříjemně" bezradná a slabá. Zoufalost "čpí" z celého filmu. Jedna velká deprese. Promiňte. Tohle jsem nepozřel. Kyselé jablko v kombinaci s pelyňkem. Pro masochisty a fanoušky skupiny ABBA povinnost. Dejte tomu filmu ceny, ale nechtějte se na něj dívat. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jedno tomuto filmu nelze upřít - jen těžko kolem něj projdete bez povšimnutí. Tvůrcům se nějakým zázrakem podařilo každých 30 minut vykřesat ze změti trapnosti, klišé a karikaturní nadsázky civilní, dojemný okamžik, který celý ten cirkus na chvíli spojí dohromady. Zmátlo mě to natolik, že jsem dokázal 106 minut poslouchat ABBU a nakonec jsem vzdal jakýkoliv pokus o zaškatulkování nebo vyhodnocení. Máš to za tři, Muriel. A hodně štěstí. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s takovou koncentrací nesympatických herců. Dokonce i postavy, co mají být kladné (např. Muriel nebo její matka) jsou protivné a iritující. Člověk má chuť úplně všechny proplesknout a říct jim jedno velké ,,wake up"! Hlavní postava, které by mi zřejmě mělo být líto, je taková tlustá trapka, že naprosto chápu, proč je za outsidera. Upřímně - ani já bych se s ní nechtěl bavit a místo litování se, poslouchání ABBY a holčičkovském snění o dokonalé svatbě bych jí doporučil jít si zacvičit a udělat si make-up. To o čem mluvím se ještě dá snést v první polovině, protože je natočena v komediální nadsázce. Ale když se film překlopí do poloviny druhé a začne vážně řešit všechny problémy lidstva (lehký SPOILER) od rakoviny, ochrnutí, korupce, nevěry, imigrantství až po smrt blízké osoby, aby dospěl k převratnému poznání, že pravá láska a přátelství je to nejdůležitější na světě, je to už opravdu špatné a působí to jako horší díl Kroku za krokem. Je mi líto, tento kult mě minul. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Byl to první film, ve kterém jsem vlastně zaznamenala obě mé oblíbené herečky, Toni Collette a Rachel Griffiths, od té doby si jejich projekty hlídám a mám pocit, a jsem za to ráda, že do ničeho plytkého se naverbovat nenechají. Obě jsou tu skvělé a je zajímavé sledovat, jaký kus profesionální cesty od toho r. 1994 urazily. A ABBA? No, to bylo moje dětství.. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený film z australské produkce. Vynikající herecké výkony Toni Collette i Rachel Griffiths, jakož i ostatních herců, navíc za doprovodu nezapomenutelných písniček od Abby. Než jsem ten film viděl, věděl jsem jen to, že kdysi v r. 1994 snad na jeden či dva týdny vedl žebříček nejnavštěvovanějších filmů v USA. To samo ještě o kvalitě snímku pochopitelně nic nevypovídá, ale musím uznat, že s tímhle filmem se Američani na první místo trefili dobře. A australští filmaři, zdá se, měli v té době velmi dobrou formu (viz také Dobrodružství Priscilly, královny pouště). ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama