Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Zajímavosti (5)

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017)

  • Súostrovie Whitsunday Islands, kde sa nakrúcalo, nesie zaujímavú históriu. Názov totiž vznikol chybou moreplavca Jamesa Cooka, ktorý sa domnieval, že ostrovy objavil v nedeľu na Turíce (po anglicky Whitsunday). V skutočnosti boli objavené v pondelok. Na ostrove Hamilton sa nakrúcali napríklad aj filmy Muriel sa vydáva (1994) a Mačacie zlato (2008). Tvorcovia si z nakrúcania odniesli aj nepríjemné spomienky. Filmovacie lokality viackrát zničil hurikán a pre veľké vlny väčšina ľudí zo štábu dostala morskú chorobu. Hneď po skončení nakrúcania sa na oblohe usadili búrkové mračná, kvôli ktorým zrušili všetky lety, takže viac ako 200 hercov a členov štábu sa muselo na austrálsku pevninu previezť po búrlivých vodách Whitsunday Passage. (krasomama)

Mary a Max (2009)

  • Ve snímku Muriel se vdává (1994) je hlavní hrdinkou rovněž mladá dívka, která trpí nadváhou a žije se svojí matkou, stejně jako je tomu u tohoto filmu. Toni Collette, která propůjčila svůj hlas Mary, si ve zmíněném filmu zároveň zahrála hlavní roli. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama