Reklama

Reklama

Shoda

(festivalový název)
  • USA Match
Trailer 1

Tobi Powell (Patrick Stewart) je učitelem tance na prestižní umělecké škole Juilliard. Má klidný a spokojený život. Jednoho dne ho navštíví manželský pár a požádá jej o interview na téma "Historie tance v New Yorku od 60. let". Tobi souhlasí. Při rozhovoru však začíná tušit, že půjde o něco jiného, než mu manželský pár tvrdil... (Terva)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Patricka Stewarta a/nebo "divadlo na plátně" (zde tedy typickou divadelní konverzačku, ovšem s výtečnými herci), není o čem spekulovat, není nad čím váhat. Je to emotivní, ale možná jak pro koho. Jste syn s komplikovaným vztahem k otci? Tak to s Váma mávne. Ale jinak... možná Vám to přijde ukecané a nezajímavé. Nevím. Mně to přišlo skvěle napsané (dialogy) i zahrané. A navíc: Je to prostě tak, že "Sir Stewart makes everything better". ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Příjemná konverzačka, které kraluje Partick Stewart. Děj je celkem zajímavý, ale některé okamžiky nevyužité (cokoliv v taxíku) a závěr bohužel celkem předvídatelný. Přesto si užijete pohodovou porci zábavy a skvělé herecké výkony. Snímek vyloženě kazí filmový formát (2.35 : 1), protože máte pocit že chcete vidět na zúženém prostoru více - kamera je bez jakékoliv inovace a až příliš hraje na jistotu. Nemohu se ubránit pocitu, že se to dalo natočit lépe... ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jedna poněkud drzá návštěva podivného manželského páru u bývalého slavného tanečníka a choreografa a je z toho skvělý film. Přestože příběh je banální, nebanální je jeho průběh a rozuzlení; zásluhou brilantního scénáře se film dokonce umně vyhýbá žánrovým stereotypům a nabízí v každém ohledu originální bilanci jednoho mimořádného lidského života. Je nasnadě, že filmu kraluje jedinečný Patrick Stewart, herec neobyčejného podmanivého výrazu, ztvárňujícího Tobiho s neodolatelnou nonšalancí a jiskřivým humorem. Scéna na střešní terase s výhledem na New York a s jedním z nejkrásnějších životních kréd stojí minimálně za to, abyste tenhle film nevynechali. Je prostě okouzlující. Stejně jako Tobi, tanečník, co šukal s každým, kdo za to stál. #Mezipatra 2015 ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Came for Patrick Stewart, stayed for Carla Gugino. Nezávislá divadelní dramata mám ráda, a byť se toto řadí mezi ty předvídatelnější (hlavní zvrat odhadnete již v prvních minutách nebo po přečtení synopse), jeho poklidnější druhá polovina, která je prakticky jen jedním dlouhým dialogem mezi Lisou a Tobim, mě velmi bavila. A až za několik let zapomenu, o čem měl Match vlastně být, ráda se na něj podívám znovu. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

3 som dal viac - menej z pokrytectva. Až moc to presakovalo divadlom a teda pôsobilo kvalitne neprirodzene a rozpačito. Príliš veľa premien na tak malom priestore (ako fyzickom, tak i časovom). A Stewartov do nebies vychvaľovaný herecký um som tiež nejak nepostrehol (ale je to sympoš, o tom žádná). Pointa predvídateľná už v momente vyslovenia zápletky. Celkové hodnotnie = skoro strata času a poučenie do budúcna, pokiaľ sfilmované divadelné hry, tak okrem francúzskych konverzačiek, ruky preč! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Režisér a scenársta filmu, Stephen Belber, je autorom aj pôvodnej divadelnej hry z roku 2004, podľa ktorej bol film natočený. (silentname)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Tribeca 18. dubna 2014. (Terva)

Reklama

Reklama