Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Ptáci - nikdy nebyli mí oblíbení živočichové, vždycky jsem radši obliboval chlupatější stvoření vhodné k ochočení a k pohlazení, a od té doby, co mě celýho posral z výšky racek, si od ptáků dávám zdravý odstup, dokonce je ani nejím. Ovšem tento úžasný film dokazuje, že ptáci jsou úžasní, zajímaví a inteligentní tvorové. Díky mimořádným způsobům natáčení s nimi proletíte celý svět a vidět tančit jeřáby a vzlétat bernešky opravdu stojí za to. Také se v tomto filmu skrývá významné ekologické poselství. No 4 * minimálně. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Na počátku nápad a pak už jen pohledy z perspektivy pro nás lidi nedostižné. Dynamická, nicméně poklidná symfonie krásy, občas proťatá dramatickou linkou. Asi první přirodopisný snímek, který mě v částech věnovaných ekologii nedráždí, ale ohromuje krásnem, které my, lidé, dobrovolně bortíme. Fantastické! ()

Reklama

Marat 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl v kině a šel jsem do kina s tím, že když budu přes hodinu koukat na ptáky, tak se neskutečně uvolním. Uleva byla obrovská. Člověk se sám cítí jako pták, a třetí rozměr pohybu tomu dodává onu volnost. Hudba Bruno Calaise je taky skvělá. Byl jsem unešen a tento film si mě od prvních vteřín získal. A na závěr píseň Nicka Cave - Tommorow I Will Fly? no může být člověk v tomto směru spokojenější? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Staré kino Charlies, film vybratý kvôli rande....to sú tie pekné spomienky na Putovanie vtákov. Bohužiaľ mi zaradenie takýchto dokumentov do programu kín a ich celovečerná dĺžka pripadajú trochu ako menší podvod na diváka, pretože na dokumenty o zvieratách sme zvyknutí z televízie a ich polhodinová dĺžka je tak akurát. To je ale iba otázka vkusu. Ja som sa aj napriek krásnym záberom trochu nudil. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že některé záběry letících ptáků vypadají jako špatné triky. Samozřejmě vím, že to není pravda. Ptačí svět je nádherná poetická pozvánka doslova mezi mávající křídla ptactva celého světa. Nádherná hudba a neuvěřitelné záběry vás zaručeně uchvátí. Ptačí svět má jedinou slabinu - po hodině se začne opakovat. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve 40 zemích světa. Na filmu se podílelo 14 kameramanů, 7 asistentů režie, 11 asistentů kamery a 350 dalších pracovníků. (EMMY)
  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)
  • Celou noc museli filmaři nechat zapnuté motory letadel, aby si na ně nenarozená ptáčata nenásilně zvykla a považovala je za zvuky těla své matky. (EMMY)

Reklama

Reklama