Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Daniellea 

všechny recenze uživatele

Nádherné obrazy, jedna krásná fotka za druhou... Umocněno skvělou hudbou v dějových momentech. Ještě teď si pamatuji, jak celé kino tleskalo v momentě, kdy se hovniválovi podařilo vyprostit jeho kuličku... Ale pamatuji si i to, že mě to celé vlastně moc nebavilo. Nebyla jsem vtažena na filmové plátno, neztratila jsem pojem o čase... Na celovečerní film do kin mi to prostě připadá málo... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do života hmyzu mě dostala zejména svými záběry na jednotlivé živočichy. Chyběl mi snad jen komentář, který by vysvětloval, na co se zrovna koukám. Nejvíc mě zaujal asi vodní pavouk stavějící své vzduchové hnízdo a snad nikdy nezapomenu na milostnou scénu šneků, podbarvenou vážnou hudbou. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše. Podle mě je tohle dokonale zpracované, skoro až umělecké, dílo, které muselo zabrat hromadu času jak v trávě, tak i následně ve studiu a kdyby se kamera čas od času nevzdálila, myslel bych si, že je to všechno jen nahraný. Ale ruku na srdce, koho se baví dívat zaujatě přes hodinu v kuse na život hmyzu? Moc lidí asi ne. ()

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry z jedné "prosté" louky se spoustou kvalitních němých herců.Dokument téměř bez komentáře.Zpočátku na mě Mikrokosmos působil,jako by se tvůrci snažili o něco až příliš artového,ale asi po deseti minutkách mě přesvědčili o hravosti celého filmu.Navzdory své krátké stopáži přesto chvílemi nudil.Chtěl bych snad jen vypíchnout záběry na hovnivála,skvělou scénou se šneky podbarvenou Coulaisovou hudbou,zakuklení a vykuklení vosy či co to bylo a pár kratičkých patálií s hmyzem na vodě...jinak mi to nepřišlo ani nijak přínosné,zábavné a ani umělecké.Tvůrcům závidím jejich trpělivost,které jistě musí mít přehršel.PS:Nakonec jsem udělil hvězdy 4...v bluray to musí být ještě o dvě tykadla lepší. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do života hmyzí říše. Naučný dokument s vypravěčem ale nečekejte, spíše umělecké záběry pouze za doprovodu hudby. Za estetický prožitek a náročnost natáčení 4*. Doporučuji se ale na to dívat v dokonale bdělém stavu, jinak hrozí usnutí, jak se mi to 2x stalo, když jsem si to pouštěl večer. Dokoukáno napotřetí přes den :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Půlka režisérské dvojice, Claude Nuridsany, komentoval vypravěčský přístup: "Chtěli jsme se pokud možno vyhnout násilí, dravým scénám a krutým momentům. Svět hmyzu nemá morální zábrany, je drsný a krutý. My jsme se ale rozhodli jít záměrně proti a tyto živočichy jaksi rehabilitovat. I oni jsou každý den konfrontováni s překážkami a těžkostmi osudu při hledání svého místa na slunci. Proto jsme je chtěli ukázat v jakési polidštěné podobě." (NIRO)

Reklama

Reklama