Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn príbeh zo sveta prírody, dokument, ktorý vás zavedie do tých najminiatúrnejších svetov zvieratiek, ktoré tvoria začiatok a koniec potravinových reťazcov. Fascinujúce to pre mňa však nebolo, chce to trpezlivosť, je to skôr oddychovka a nanešťastie to chvíľami aj nudí, ale kamera je výborná a hudba ujde. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Vítejte v podivuhodném miniaturním světe, vítejte v mikrokosmu, sledujte s úžasem tu vskutku fascinující rozmanitost drobného života, který je z obvyklé lidské perspektivy téměř nepostřehnutelný, to ale pro nás diváky velmi originálně mění díky skvělé technice makrosnímaní trpěliví a vynalézaví tvůrci, umožňují nám tak nahlédnout a nenápadně odkrýt zatím utajené životy řady pozoruhodných malých tvorečků, kteří se tak v jednotlivých scénách najednou stávají jakýmisi epizodními herci přehrávajícími jen pro nás své role podle obvyklých dennodenních scénářů, opravdu mimořádné, nádherné, až poeticky vyznívající, jen obrazovými prostředky vyprávěné dramatické dílo z jedinečného světa, který jsme třeba zatím bez většího zájmu jen míjeli nebo vnímali jeho existenci jen okrajově, považovali ho za pro nás nepodstatný či jen více, méně ten náš život obtěžující, stejně jako uživatelka Fridecka doporučuji ke shlédnutí lidem, kteří mají ke hmyzu odpor. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejdokonalejší přírodopisný dokument. Úchvatné záběry, chvilkami jsem si připadal jako jeden z nich. Celý dokument je slyšet jen zvuk hmyzu a chvilkami trocha melodie a to dokonale vytvoří atmosféru a donutí vás to začít přemýšlet a lépe pozorovat přírodu i ve skutečnosti. Už vím skoro všechno o světě pod nohami. Z mé výšky 174 cm vidím mravence a další hmyz jako černé tečky, ale nyní si je budu prohlížet pečlivěji a dávat pozor ať jich moc nezašlápnu. ()

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry z jedné "prosté" louky se spoustou kvalitních němých herců.Dokument téměř bez komentáře.Zpočátku na mě Mikrokosmos působil,jako by se tvůrci snažili o něco až příliš artového,ale asi po deseti minutkách mě přesvědčili o hravosti celého filmu.Navzdory své krátké stopáži přesto chvílemi nudil.Chtěl bych snad jen vypíchnout záběry na hovnivála,skvělou scénou se šneky podbarvenou Coulaisovou hudbou,zakuklení a vykuklení vosy či co to bylo a pár kratičkých patálií s hmyzem na vodě...jinak mi to nepřišlo ani nijak přínosné,zábavné a ani umělecké.Tvůrcům závidím jejich trpělivost,které jistě musí mít přehršel.PS:Nakonec jsem udělil hvězdy 4...v bluray to musí být ještě o dvě tykadla lepší. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fascinující. A šlo to zaplaťpámbu i bez mluveného slova (skoro). Scény se zamilovanými hlemýždi, bojujícími roháči nebo vosími larvami patří k těm nejlepším přírodopisným momentům, jaké jsem kdy viděl. Velice se mi líbil i přístup tvůrců, kteří evidentně nepostrádali nadhled, a tak sekvence s deštěm připomíná válečný film, hovnivál podává výkon srovnatelný s nejslavnějšími zarputilci (já osobně si vybavil Roberta de Nira v Misii) a závěrečné "povstání komára" je jako vystřižené z hororu. Za velký zážitek samozřejmě "může" i Bruno Coulais, ale prim stále hraje úchvatná příroda naší planety.__P.S. Bez pavouků bych se obešel, ovšem vodnář, který si staví podvodní dům ze vzduchových bublin, mi vážně vzal dech. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)

Reklama

Reklama