Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (908)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší komedie za tento rok ... Typickej evropskej humor, na Němce vynikající sympatický herecký výkony, skvělý situace, romantická vložka vyloženě umírněná oproti té komediální, která se prostě nesere s ničím a s nikým, učitelé dostávaj šílenou sadu, spratci dostávaj šílenou sadu, vypovídající, ale ne trapně moralizující ... po všech těch přeromantizovaných USA srajdách a až příliš nevinných Korejských sadách, zlatej střed, kterej mi fakt perfektně sedl a chvílema mi tekly slzy smíchy ... supr!! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Občas aj Hitlerové deti niečo dobre natočia. Fakjú pán profesor je niečo ako Škola Ro(c)ku, len trošku v drsnejšom prevedení. Príbehom moc nezaboduje, takže Pán profesor vsádza radšej na hlášky a chlast. Za to pani profesorka (Karoline!) zaujme aj bez hlášiek. V celku sympatická a zábavna komédia, ktorá svižne odsypa a občas pripomenie, prečo nám v škole bolo tak dobre. 85% - 4* ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Konfrontace kriminálníka se školním prostředím má sama o sobě obrovský komediální potenciál. Na jeho plné vytěžení je ovšem kromě sympatického obsazení potřeba opravdu dobrý scénář a režie. A tyto dvě klíčové složky jsou zde bohužel na velmi průměrné úrovni. Mezi německými komediemi (tohle slovní spojení je pro mě skoro oxymoron) je to ale samozřejmě jednooký král mezi slepými.... 60 % ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se i za pana Trošku zastyděl, ale na druhou stranu musím uznat, že mu pobyt v cizině a pod pseudonymem Dagtekin (ostatně dost pitomej pseudonym) docela prospívá. Teď ještě ten proklamovaný nekorektní humor a byl by to koneckonců docela hezký film. Ono, s Němci to máte vždycky těžké. Rozdíl mezi dobrou komedií a německou komedií je jako ve vyslovení jemného francouzského papilón a geršáckého šmétérling! Na druhou stranu, nemám nic, co bych vyloženě zkritizoval. Vlastně se mi to docela líbilo a ten Elvis Mubarak v roli fakjučitele byl výbornej. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V německém kině jsem viděl upoutávku na tuto komedii s velmi úsměvným názvem, a jelikož se zdála být na první pohled něčím lepším a smysluplnějším než (Kluci/)Holky to chtěj taky 2, tak jsem se rozhodl ji zhlédnout. A ve výsledku jsem byl celkem spokojený. Vtipy jsou opravdu vtipné, nikoli nechutné, Karoline Herfurth mám rád a Katja Riemann byla coby paní ředitelka správně potrhlá. Postava Elyase M´Barka si nebere servítky a srovnává všechny delikventní a pošahané studenty se zemí. Zkrátka sympaticky natočená oddychovka, která se perfektně hodí na volný večer a oživuje komediální žánr díky vytříbenému humoru, slovníku a celkovému nápadu, plus obsahuje super soundtrack. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Keď Zeki Müller (Elyas M'Barek) v závere volá s prostitútkou, tak na mobile spoločníčky jasne vidieť, že nikam nevolá. (domco10)
  • V pohári, ktorý patrí pani Gersterovej (Katja Riemann), je napísané "Ein Herz für Lehrer" ("srdce pre učiteľov"). Ide o odkaz na pomocnú agentúru pre deti - "Ein Herz für Kinder" ("srdce pre deti"). (WalterIK7)
  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově. Vězeňské scény byly filmovány v bývalé věznici NDR v berlínském Keibelstraße. Natáčení zabralo pouhých 41 dní. (Cheeker)

Reklama

Reklama