Reklama

Reklama

Kelly je krásná agentka FBI, kterou služba zavede do Istanbulu, aby vyšetřila zmizení profesora Pensdergasta, atomového vědce, vedoucího amerického vládního týmu zkoumajícího možnosti nukleární energie. Podezřelým z vědcova únosu se zdá být majitel tajného kasina Tony. A tak se do hry dostává agentčina neodolatelnost a jeden milion dolarů. Napínavý příběh à la bondovská dobrodružství. (NFA)

(více)

Recenze (21)

argenson 

všechny recenze uživatele

Půvabná agentka, atraktivní destinace a únos významného vědce zapojeného do jaderného programu. Pár takových filmů jsem už viděl a že se jich tehdy v západní Evropě točilo dost. Je ale pravda, že ne každý takový film měl k dispozici Horsta Buchholze a výborný český dabing, tomu taky přikládám zdejší poměrně vysoké hodnocení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Roztomilá starosvětská záležitost která už dnešnímu publiku nic neřekne, ale pro pamětníky mezi které už se pomalu taky počítám je to příjemná byť lehce naivní dobrodružná zábava. I když já osobně neměl o existenci tohoto filmu ani potuchy. Objevil jsem ho náhodou na youtube sice v nic moc kvalitě, ale aspoň s excelentním původním Československým dabingem. V hlavní roli sympaťák Buchholz červený jaguár exotické prostředí Istanbulu a spousta naháněček pěstních soubojů přestřelek a výživných hlášek. Kde pak tvůrci brali inspiraci je zřejmé a např padouch s železnou rukou a nožem v ní by se neztratil v libovolné Bondovce. Tohle můžu.80% ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě provázel celé dětství (a to už byl tehdy 20 let starý ). Dle mého názoru veliká klasika svého žánru. Dostatek napínavých akčních scén a zároveň vkusný povedený humor. Scéna, kdy se hlavní hrdina pere s mužem, jenž má místo zápěstí kus železa ze zasouvacím nožem, byla moje nejoblíbenější :) . ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akási kontinentálna odpoveď na britské bondovky. Samozrejme s málo charizmatickým hl. hrdinom, s o trochu horším spracovaním, so slabšími súbojmi; akurát zamotanosťou zápletky si môžu podať ruky. Mladý a chudučný Buchholz je málo presvedčivý, o jeho súbojoch ani nevravím. Zaujímavejšie sú zvučné mená vtedajšej doby v roli záporákov - Adorf a Kinski; škoda, že v dlhočiznej stopáči nedostali viac priestoru. Plusom je aj netradičné - istanbulské zasadenie. Tam však klady končia. Chýba atmosféra a z tej nehodiacej sa a hlasitej orchestrálno-bigbíťackej hudby dúfam, že nebudem mať nočné mory. Skratkovitý dej s mizerným strihom zasa vravia o vtedajšej nízkej kvalite a skúsenostiach s akčnými filmami. Akcie je dostatok, možno aj na úkor dobrodružnosti, ale dnes je tento film iba ťažko sledovateľný bez zhovievavého úškrnu. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé. Odstupem času lze říci, že když si vzpomínám, tak jsem na to koukal jako tele na pračku. Poněvadž už ten název voněl jakýmsi přitažlivým dobrodružstvím. Ve skutečnosti se tenkrát za doby socialismu nemohlo nelíbit. Bylo to víceméně něco jako cottonovky od Haralda Reinla. Pravdou ovšem je, že film už dost zestárl. Na jedné straně je to fajn, že to ještě baví, no a potom je tu i ten fakt, že to ztratilo tu působivost, kterou mělo předtím. Což neznamená, že by mě to nějak nudilo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V čase 1:37:30, ve scéně skoku z paluby lodi do moře, je možné zahlédnout v levém dolním rohu stín kameramana. (Snickors)

Reklama

Reklama