Reklama

Reklama

Kelly je krásná agentka FBI, kterou služba zavede do Istanbulu, aby vyšetřila zmizení profesora Pensdergasta, atomového vědce, vedoucího amerického vládního týmu zkoumajícího možnosti nukleární energie. Podezřelým z vědcova únosu se zdá být majitel tajného kasina Tony. A tak se do hry dostává agentčina neodolatelnost a jeden milion dolarů. Napínavý příběh à la bondovská dobrodružství. (NFA)

(více)

Recenze (21)

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný snímek se v ším všudy, tak jak má být. Zajímavá zápletka, napětí i humor, skvělé herecké obsazení a herecké výkony, prostě klasika, která se dnes hned tak nevidí. Mezi dobrodružnými filmy je to určitě jeden z těch lepších, i když si uvědumujui, že umělecká hodnota snímku nic moc. Je to ale skvělá zábava pro diváka a o tom by především ve filmech mělo jít. Proto dávám 5*. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akási kontinentálna odpoveď na britské bondovky. Samozrejme s málo charizmatickým hl. hrdinom, s o trochu horším spracovaním, so slabšími súbojmi; akurát zamotanosťou zápletky si môžu podať ruky. Mladý a chudučný Buchholz je málo presvedčivý, o jeho súbojoch ani nevravím. Zaujímavejšie sú zvučné mená vtedajšej doby v roli záporákov - Adorf a Kinski; škoda, že v dlhočiznej stopáči nedostali viac priestoru. Plusom je aj netradičné - istanbulské zasadenie. Tam však klady končia. Chýba atmosféra a z tej nehodiacej sa a hlasitej orchestrálno-bigbíťackej hudby dúfam, že nebudem mať nočné mory. Skratkovitý dej s mizerným strihom zasa vravia o vtedajšej nízkej kvalite a skúsenostiach s akčnými filmami. Akcie je dostatok, možno aj na úkor dobrodružnosti, ale dnes je tento film iba ťažko sledovateľný bez zhovievavého úškrnu. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Celý film mne iritovala hudba, která se tam vždycky nějak divně rozeřvala. Takže bylo nutno neustále manipulovat se zvukem. A film celkově?? No, už se nedivím různým parodiím na tento žánr. Možná druhdy dobrý snímek. Dnes, nic moc. Zbytečně zamotané. Mne to nějak moc nevzalo, přiznávám jisté dobré záběry, ale jinak to fakt nemusím. 2015032211150/1153 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dávno před tím, než se na našich plátnech proháněl Cruisův Ethan Hunt, filmový svět měl svého sympaťáka-tvrďáka-mucholapku na ženy - Horsta "Tonyho" Buchholze. Napínavá akční dobrodužná detektivka s komediálními prvky a výtečným starým českým dabingem - co si více přát? Mimochodem, geniální dabing stvořili v brněnském studiu Československé televize (Buchholz - Ladislav Lakomý, Koscina - Helena Kružíková, dále Dagmar Pistorová, Vladimír Pavlar, Milan Vágner, Jiří Tomek, Otakar Dadák, Oldřich Slavík, Blažena Rýznarová, Jiří Valchař) - kdo o nich kdy slyšel... a přesto jejich hlasy pozvihly film do výšin. Jsou to také dialogy, vedené možná trochu spisovnější češtinou a (dnes bychom řekli, že archaickou mluvou) s dnes již méně používanými výrazy, které svého diváka baví dosud. A pokud neumřeli, čekají doteď, až nějaký jouda z Bontonu nebo odjinud vezme kalkulačku a najme čtyři až šest ještě větších joudů, kteří film znovu (a za pár šupů) nadabují za den. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Půvabná agentka, atraktivní destinace a únos významného vědce zapojeného do jaderného programu. Pár takových filmů jsem už viděl a že se jich tehdy v západní Evropě točilo dost. Je ale pravda, že ne každý takový film měl k dispozici Horsta Buchholze a výborný český dabing, tomu taky přikládám zdejší poměrně vysoké hodnocení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V čase 1:37:30, ve scéně skoku z paluby lodi do moře, je možné zahlédnout v levém dolním rohu stín kameramana. (Snickors)

Reklama

Reklama