Reklama

Reklama

Recenze (23)

choze 

všechny recenze uživatele

Kolem hrdinky se sice od začátku děje spousta podivností, kterým se snaží přijít na kloub, ale celé je to jakési nevzrušivé, nenapínavé, chybí tomu větší spád, nějaká ta vraždička, výraznější atmosféra/hudba... Takhle je to jen spousta rozhovorů na jedno brdo a procházení se krásnými exteriéry a interiéry. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kto to tu taguje? Netuším, čo má toto spoločné s giallom. Teda okrem toho, že je to talianske a má to skvelú kameru. Iba tá a ešte výborná hudba sú na Orme zapamätania hodné. Zvyšok je len hrozne uťahaný a nudný mysteriózny/psychologický film, ktorý stojí na prepletenom tajomstve, ktorého odhalenie je predvídateľná rutina najhrubšieho zrna. Strata času. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Napínavé psychologické drama s příměsí thrilleru tajemné jako hrad v Karpatech. Specificky sedmdesátková atmosféra, z níž až docela mrazí, okořeněná poměrně šílenou zápletkou/pointou. To vše sice ve zdlouhavějším tempu, ale v zajímavém prostředí, se sympatickou hlavní hrdinkou a originálním podání. Takhle vás Kinski ještě nepobavil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Italská Jana Šulcová ve skutečně mysteriózním filmu, který funguje, jak má. Začne záhadou (žena se jednoho dne probudí a zjistí, že utekly tři dny, o kterých neví, kam zmizely nebo co dělala), pokračuje pátráním, a to ve skutečně fotogenickém městě plném zajímavých uliček - a samozřejmě dojde i k závěru, který mi přišel sice poněkud jednoduchý, ale nevadí mi to, podobně jako pár nelogičností (třeba proč jí nikdo neřekl, co se v té překladatelské místnosti stalo?). Ten film si pohrává se záhadou stejně jako se světlem a lokacemi a i když už pointu znám, rád se na film podívám znovu právě pro jeho kouzelnou a chytlavou atmosféru. Klaus Kinski se tu objeví jenom v pár záběrech. --- A málem bych zapomněl. Film je ze 70. let a v jedné scéně je konference o klimatu na Zemi. Vědci tam tvrdí, že v 90. letech zanikne život v mořích a v roce 2000 lidé budou mít problém na Zemi žít. Tolik ke katastrofickým předpovědím vědců. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Alice, hlavní hrdinka tohoto příběhu viděla jednoho dne děsivý film, který měl ale její život ovlivnit ještě daleko více, než si zpočátku mohla myslet. Jednoho rána zjišťuje, že nemá ponětí, co se dělo poslední dva dny. Jakoby tento čas prospala nebo jakoby tyto dny vůbec ani neexistovaly. Náhle však nabude dojmu, že si z této doby odnesla nějaké skryté vzpomínky a ví, že musí nutně rozplést tajuplné klubko pravdy a lží. Film, který natočil italský režisér Luigi Bazzoni je sice zapomenutý, ale neuvěřitelně výborný a propracovaný mysteriózní psychologický thriller. [SPOILER] Tento film pojednává o ženě, která psychicky onemocní, díky čemuž se dá snadno vysvětlit ta neodůvodnitelná ztráta paměti, a nakonec je dovedena k absolutnímu šílenství kvůli dalšímu vývoji událostí. Ostatně vše je objasněno ke konci snímku, až do sebemenších detailů. V tom případě se určitě nehodí označovat tento film jako sci-fi, přičemž nálepky jako horor nebo surrealistický film jsou naprosto zcestné. I přes složitější strukturu vše vyplouvá na povrch a vše vyjde nakonec najevo. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama