Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (264)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Parta kolem Dana Pribáně jsou opravdoví blázni, ale já mám ty jejich traby ráda. Přijde mi, že si kluci (a Dana) před kamerou na nic nehrajou a že jsou sví. A co se mi hodně líbí, jak si uměj poradit s každou situací (zásek v písku, kdy se blížil příliv, ztracený pas, počasí...) a že kluci svým trabantům hladěj volanty :-) A, brácho, máš pravdu, trabant je jako ženská :-) ()

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Po skvělé Africe přišlo menší zklamání. Tentokrát bylo putování takové dost zdlouhavé, místy až nezajímavé. Na můj vkus bylo ve filmu až příliš nicneříkajících "koridorových" záběrů kabiny či prosté silnice. Oproti Africe bylo dost ubráno na zajímavých doplňujících informacích, přičemž právě ty mě na celé cestě bavily nejvíce. Ze zajímavých míst Jižní Ameriky jich bohužel bylo navštíveno opravdu málo, zde film jednoznačně nenaplňuje potenciál. Nakonec to zachraňují tradičně perfektní momenty s náhodnými problémy (motor, most...). Jako oddechovka se na to koukat dá, jen je třeba nemít přehnaná očekávání. 65% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tuhle trabantní parádu jsem si nemoh naordinovat jinde než na setkání cestovatelů, kam tenhle fim patří. Narvanej sál KD Ládví (ano místa na stání taky obsazena do posledního fleku ) po skončení filmu dlouhé minuty aplaudoval přítomnýmu Danovi a plným právem. Tohle totiž bylo nejzábavnější dobrodružství co jsem viděl. Dan skvělý vtipný hlášky, slovák jeden z nejpohodovějších dobroduhů co jsem měl tu čest poznat a poláci ? Tak to bylo blázni na správným místě. Jo a ještě jedna héérečka...Jižní Amerika, taky výborná, obytnej bagr, mosty na rozpad, benznin přes místního, rychlostní rekord trábóšu na solným jezeře, ztracený pasy a vojáci co místo na namířených samopalů uvařej čaj, prostě bomba všech bomb, kdo je jenom trošku snílek, má smysl pro humor a v krvi mu koluje dobrodružná krev, tak ten téhle lidsko - trabantní parádě prostě musí požehnat. Ještě bych chtěl zmínit, po konci filmu byl Dan vytleskán na podium a mimo jiné řekl "Chtěl bych zdůraznit tu poslední větu ve filmu" a má svatou pravdu, jak ta věta, tak ten Dan, pro mě jeden z nejlepších zažítků vůbec, protože v hledišti neseděli zapšklí sebestředný kritici, lidi který si myslej že smysl lidský existence je výše bodů na csfd, ani smskující děti či užvanění pipiny, ale lidi který maj svoje hodnoty postavený na radosti ze života - na cestování, dobrodružství a snílkovství a stejný typ lidí "hraje" v tomto filmu . ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliká pecka a úžasná podívaná se skvělou partou lidí. Jen mě tam sral ten Polák, co pořád ztrácel pas, i když jeho pašování přes hranice je paradoxně nejlepší, nejnapínavější a zároveň také nejvtipnější část filmu. Samozřejmě to není moc o těch zemích, o nich se moc nedozvíme, ale opravdu jen o autech, lidech, problémech a konfliktech, ale natočeno je to opravdu skvěle, má to super momenty, je to vtipné, nesmírně, nesmírně motivující k něčemu podobnému a hlavně je to veliká pocta trabantům na pozadí nádherné země a krajiny, s neodolatelnými cestopisnými (vzdělávacími) komentáři, je to plné dobrodružství a vy to prostě prožijete s nima. Mě se to líbilo, jsem nadšen a těším se na další cesty. Dan Příbáň je opravdu neskutečnej frajer a tohle je napínavá pecka a dokumentární jednička. A nezpochybnitelná. 100%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Třetí trabantí výlet je zase o něco lepší, než ty dva předchozí a já bych mu bez váhání napálil pět hvězd ... kdybych před ním neviděl daleko obsáhlejší seriál. A jako každý svědomitý hnidopich bych samozřejmě tento snímek sestříhal trochu jinak, něco bych vynechal a rozhodně bych se nestyděl ukázat ty úžasné byrokratické souboje na hranicích - ty mi tam fakt chyběly. Ale dost neoprávněné kritiky, protože tenhle výlet je úžasně zábavný, šílený a natolik nakažlivý, že patrně nastartuju svou koloběžku a na plný výkon své chlupaté nohy si to taky užiju. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)
  • Nikdo ze štábu - ani sám Dan Přibáň -  neumí dobře španělsky ani portugalsky, přesto se na cestu štáb vydal. (Terva)
  • V jedné ze scén se seznámíme i s kameramanem snímku, konkrétně v té ze začátku výpravy, Kameraman přijde zmlácený za ostatními a oznámí jim, že přespolní se mu pokusili ukrást kameru. (MatyM)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama