Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa je toto najslabšia séria. Dejovo má najbližšie k druhej sérii. Znova sledujeme súboj mafiánskych skupín. Tentoraz negrov a umaštených talošov (to sú ich vlastné slová) v 50tych rokoch. Ale pojatím to pôsobí jak paródia na Krstného otca. Hneď niekoľko parodických scén evidentne na Kmotra odkazuje. Bohužiaľ postavy dopadli katastrofálne. Negri sú nevýrazní a ich osud ma vôbec nezaujímal a taloši sú neskutočne trápne karikatúry. Najhoršie dopadlo jedno vyžraté prasa, ktoré neustále gúľa očami a predstiera, že je drsniak, ale ani na sekundu sa mu to nedarí. Potom tu sú ešte línie niekoľkých žien, ktoré mi pripadali, že ich tam dali, aby nejak vyplnili stopáž. Hlavne tá vraždiaca sestrička je WTF. Sklamal ma aj môj obľúbenec Timothy Olyphant, ktorý sa snažil zapadnúť do tej divnej štylizácie postáv a tak ma tiež sral. Ale aspoň mal jeden dialóg s Chrisom Rockom, ktorý ma bavil. V ňom bolo cítiť štipku napätia a naznačil jak dobrá táto séria mohla byť, keby ju napísal niekto schopnejší. Z postáv ešte trochu fungoval vzťah medzi Whishawom a tým malým chlapcom. Celkovo je tu ale strašne veľa postáv a žiadna nemá poriadny priestor a hĺbku, aby nejak zaujala. Jednu hviezdičku dávam za skvelú výpravu a celkovo technickú stránku. A pol hviezdičky za krvavé mordy, ale zato ma sklamali prestrelky, ktoré idú zakaždým proti očakávaniam diváka a ani raz nám nedoprajú poriadne dlhý masaker. Záverečné napojenie na predošlé série je tragikomické. Radšej budem predstierať, že táto séria neexistuje. 3/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,NA POČÁTKU TADY BYLI ŽIDÉ, KTEŘÍ VLÁDLI PODSVĚTÍ. PO NICH PŘIŠLI IROVÉ…“ /// Ucházející gangsterka. Ale ne FARGO. A nejen proto, že postavy nejsou to, co bejvávaly. Snad jen Oraetta Mayflower má něco do sebe. Noah Hawley si ukousl moc velkej žvanec! Že by se blížil soumrak série? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Ital. Jsem Ir. Jsem černej. Padouch nebo hrdina – my jsme jedna rodina! 2.) Budeme se učit o „Cosa Nostra“. /// Thx za titule „KevSpa, AllyB a Lucifrid“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Pete 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám ve zvyku komentovat každou řadu zvlášť, vždy jen celý seriál najednou - a tuto zásadu musím zrovna tady porušit. Zatímco první tři sezóny byly variací motivů z původního Farga, ta čtvrtá se vymyká, a nemá se stylem bratří Coenů již vlastně nic moc společného (a to včetně žánrově spřízněného Millers Crossing). Jde vlastní cestou, vypadá spíš jako další Boardwalk Empire, ale tady se mi to nelíbí - místo, aby to pomohlo originalitě, jí to spíš ubírá - těch mafiánských opusů je mnoho a mnohem lepších. Změna dobového zasazení přitom vypadala jako dobrý nápad, pomáhají pěkně sesazené scény s hudbou, používají se tu zajímavé slovní obraty, ale už to prostě není vtipné, zbyla jen manýra. Postavy jsou stejně vypatlané, jako obvykle, ale tentokrát jsou mi navíc všechny úplně ukradené a krajně nesympatické. Cris Rock potom je totální miscast, a vůbec to nedává. Celkově se jedná o velké zklamání, mám chuť dát ještě o hvězdu míň, a s tímto seriálem už do budoucna nepočítám. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obecně mě moc nebaví tohle gangsterské období, ale říkal jsem si, že Fargo by mohlo do téhle tématiky přinést něco nového a osvěžujícího. Bohužel, čtvrtá řada Farga je zatím jednoznačně nejslabším řadou tohoto seriálu. Oproti prvním třem řadám tu vesměs chybí bizarní postavičky, které byli pro Fargo tak typické. Celou sérii tak táhne převážně policajt-ženista-nervák, a jeho neustále klepání, které tak dává svým absurdnem vzpomenout na klasickou práci Coenů. A ještě jedna další věc, co tu chybí...sníh. První tři řady měli jako pojítko krásnou, až pohádkovou zimní atmosféru, která se ale ve čtvrté mění na takové klasické městské bahno. Občas se stále objeví moment, který dokáže pobavit, ale jakoby tady tak nějak došli ve větší míře originální nápady, a jelo se dost na setrvačnost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo je i ve své 4. sérii fakt dobrou filmařinou, na kterou je radost se dívat. Styl, ironie, hravost, kamera i celková výprava - všechno tak, jak to má být. Jen ten scénář prostě tentokrát příliš netáhne a ty opravdu dobré momenty (devátý díl) jsou spojené spíše s formální, než-li obsahovou stránkou. Celá série je co do scénáře rozvláčný build-up a čekání na něco, co vlastně ani pořádně nepřijde. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • V čase cca 24:55 jsou na střeše budovy Cold Storage zřetelně vidět sestavy antén pro provoz mobilních telefonů, ačkoliv se příběh odehrává v 50. letech 20. století. (Bolex)
  • Vyšetřovatel Odis Weff (Jack Huston) má ve svém bytě naaranžované porcelánové figurky, tzv. Hummelky, jejichž krádežemi si přivydělával Saul Goodman (Bob Odenkirk) ve 4. sérii seriálu Volejte Saulovi (od r. 2015). (awful)
  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)

Reklama

Reklama