Reklama

Reklama

Zlo nikdy nespí

  • USA Before I Wake (více)
Trailer 2

Poté, co Jessie (Kate Bosworth) a Mark (Thomas Jane) ztratí svého syna, adoptují do své péče 8letého chlapečka Codyho. Cody je nesmírně citlivý a hodný, má však jedno velké tajemství - bojí se usínání. Jessie s Markem zpočátku předpokládají, že jeho averze ke spánku je trauma z jeho předchozích nestabilních domovů a nešťastných rodin, kterými prošel. Brzy ale zjistí něco úplně jiného: Codyho sny se stávají skutečnými, když spí. Jeho snění může být plné přenádherných barev či pro rodiče neuvěřitelných zázraků, jako je chvilkové zjevení jejich mrtvého synka. Codyho noční můry jsou naopak až příliš reálné a všichni tři se pomalu dostávají na pokraj šílenství. Chtějí-li se zachránit, musí se Jessie s Markem vydat na nebezpečné pátrání a nalézt pravdu o Codyho nočních můrách... (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (229)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať 4*. Fakt som chcel, ale nedalo sa. Film je to dobrý a má aj fajné tempo. Flanagan prichádza s pomerne originálnou zápletkou, ale koniec to celé skazí. Nie finálnou pointou. Tá je kupodivu veľmi v pohode. Ale vysvetľovaním a nejakým prísľubom lepších zajtrajškov. Bosworth je v pohode. Malý chalan rovnako. Príšera fakt hrôzostrašná a priznám sa že som sa aj pár krát zľakol. Tie decká bez očí fakt nemusím. Ale ako odišiel Thomas Jane tak sa to začalo hrať na tradičnú žánrovku, kedy pátraš - pátra - pátrame a skrátka prestávalo to pre mňa pomaly fungovať. Mám z toho rozpačité pocity, ale včera som videl Conjuring 2 a bohužiaľ Somnia sa mu rovnať nemôže. Tým ale nehovorím že je to zlý film. Má svoje silné miesta. To že príšera nemá problém s krikom sa rozbehnúť na kameru oceňujem.. lebo je fakt desivá. Ale výsledný dojem je pre mňa skôr sklamaním. To už aj tá Witch mala lepší záver. Škoda. Na nového Flanagana som sa celkom tešil. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Priemerný snímok, režiséra Mikea Flanagana, ktorý sa voči divákovi správa, ako nejaký F-A-G-A-N !!! Nezaznamenal som síce väčšiu nudu počas sledovania, lebo ma jednak zamestnávala, extrémne krásna a šarmantná - Kate Bosworth, na ktorú je božský pohľad, a práve vďaka nej stojí film za pozretie. Akýsi, Thomas Jane, môže byť vôbec rád, že ho niekto obsadil, do lepšieho, ako béčkového snímku, lebo v takých sa objavuje často. A na koniec tu máme malého spratka, Jacoba Tremblayho, ktorý sa prednedávnom preslávil s Brie Larson v snímku ROOM, ale nevšimol som si, že by sa viac snažil, lebo ani nemá extra možnosť dostať zo seba strhujúcejší výkon ! Samotná téma, je viac - menej zaujímavá. Bosworth s Janeom stelesnili manželský pár, ktorý prišiel o dieťa, takým nešťastným spôsobom, že sa malý chlapec Sean, utopil vo vani !!! Na základe tejto skutočnosti, sú pomerne obaja dosť zdrvení, ďalšie dieťa už mať nemôžu, preto sa rozhodnú si adoptovať Codyho, ktorý im spočiatku vyžiari úsmev na tvárach z jednej jeho nadmernej a vzácnej vlastnosti, DARU. Dokáže pomocou svojich S-N-O-V sprístupniť pred rodičov svoje vízie, a to tak, že postaví pred nich - živý PROJEKTOR, ktorý tým pádom privoláva mŕtveho Seana. Najprv je to všetko pekne pozitívne, k tomu nad miestnosťou lietajú pestrofarebné motýľe, môžu sa objať so Seanom a podobne. Nevlastná matka Jessie začne tento dar zneužívať proti Codymu, a chce, aby to tak bolo každú noc. Cody prežíva veľký STRES, nechce spať, pije tajné kávu, len aby nezaspal, keď zaspí, prichádza taktiež tajná a strašidelná bytosť, ktorá dokáže uniesť človeka tak, aby sa už nikdy nevrátil. Jessie dosiahne toho, že Codyho nadopuje liekmi, aby tvrdo spal, pričom príde polícia, aby ho zakrátko na to odviedla sociálka do nemocnice, kde príde dlho očakávané a predvídateľné finále, ktoré mi v podstate nič nedalo, a taký je vlastne, celý film, nemastný, neslaný, s peknou vizuálnou stránkou, kamerou, zvukom, niekoľkými výbornými lakačkami, ale aj tak si myslím, že Flanagan urobil zo seba fagana, skrátka, čakal som viac, ako v predchádzajúcom - OCULUS ! Je to výborný film, ktorý nenudí, rýchlo plynie, nádherná Kate, primitívne finále, ale nakoniec si poviete, že vás niekto poriadne ODRBAL !!!!!! ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Thomas Jane se snaží, seč mu síly stačí, motýlci pěkně létají a duch se zubí. Jinak je Flanagan tentokrát nudný a neoriginální. Nic, co bych předtím neviděl už jinde. Finále je také takové nemastné neslané. Kdybych těch duchařin neviděl tuny, asi bych byl nadšený. Tak jsem ale viděl řemeslně dobře udělaný, ale tuctový, těžko zapamatovatelný horor. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jen bych zopakoval komentář flanker.27. Navíc mi vadilo, že vstup do děje v podstatě trvá hodinu (!), a až pak se konečně začne něco dít, ale stejně to v závěru není nijak vysvětlené. Jako ano, nápad zajímavý, potenciál obrovský, závěr jakž takž potěšil, ale celkově tomu mnohé chybělo, a to tak, že velmi. Plus ty pomalé záběry, jen aby nabyla stopáž a divák si nevšiml, že celá ta historka by vystačila maximálně na jeden díl Krajních mezí. Které, mezi námi, měly často nápaditější scénáře. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v rámci žánru je balanc mezi snem a a realitou jedna z nejúrodnějších půd. Navíc s nesmírně vydařeným záporákem s úsměvným osudem a plíživýma lekačkama, kterýma se v poslední době opravdu šetří. Třešničkou je závěr, jehož dvojsmyslnost pěkně zamrazí. Shazují to herci a hluchý místa, ale modrá barva tady filmu rozhodně nesluší. Více zde. 70 % ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodný názov filmu mal byť Somnia, čo by znamenalo v poradí tretí film Mika Flanagana, obsahujúci jednoslovný latinský názov, a to po filmoch Absentia (2011) a Oculus (2013). (figliar)
  • Žádný z motýlů, který se objeví na začátku filmu, nemá tykadla. Poté, co spolužačka dokreslí tykadla na Codyově fotografii motýla, všechny motýly a můry ve filmu již tykadla mají. Malý detail, který ukazuje, že Codyovy sny nejsou jen dětinské, ale snadno ovlivněny ostatními. (Tet.Ew)
  • Tento film byl zpřístupněn do 25. září 2016, dokud společnost Relativity Media (domácí distributor filmu) nevyhlásila bankrot, takže osud filmu nebyl jistý. Film byl později získán společností Netflix a navrácen na plátna. (Tet.Ew)

Související novinky

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama