Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Od Kleopatry k Alžbětě I. a Sophii Scholl – všechny z různých významných údobí a s rozličným pozadím, ale jedno měly společné. Šlo o jedny z nejvlivnějších žen historie. Mocné, přesto bezmocné, oblíbené, přesto opovrhované, odhodlané i zoufalé – každá se nějakým způsobem vymykala. Jednotlivé dramatizace představí ony pozoruhodné ženy ve zcela nových detailech a prozkoumají jejich životy jak ze soudobého kontextu, tak z historické perspektivy. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Zo šiestich dielov tohto seriálu som si vybral oblasť, ktorej sa venujem a keďže ide o ženy tak to bude o Sophie Schollovej. Ide o skutočnú udalosť a venuje sa ilegálnej protinacistickej skupine, ktorá vznikla na jar 1942 v Mníchove a založili ju študenti. Názov „Biela ruža“ vznikol náhodne. Film je silným príbehom o osobnej statočnosti a je rekonštrukciou historických udalosti. Dokumentárny film je založený na autentických výpovediach ešte žijúcich svedkov, aktérov udalostí z roku 1943, keď zatkli členov tejto odbojovej skupiny. Vodcovia tejto skupiny, Hans Scholl a Sophie Schollová, bývalí členovia Hitlerjugend, boli za odvahu povedať pravdu o nezmyselnosti vojny popravení. V roku 2003 v Nemecku vo verejnej ankete Naši najlepší sa títo súrodenci umiestnili na 4. mieste v rebríčku najväčších osobnosti nemeckého národa. Ďalšie filmy natočené na tému odboja študentov z Mníchova sú Biela ruža, 1982 a Päť posledných dni, 1982. Sophie Sholl – Posledné dni, 2005 ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Dokument, který je podaný jako filmový příběh o tom, jak asi mohl vypadat život dané ženy. .. Takže pokud Vás nebaví dokumenty narvané informacemi a prokládané monology historiků, ale chcete se něco o dané ženě dozvědět, tohle je pro Vás jednoznačně dobrá volba. .. Já jsem ale ztracený případ, dychtící po tuně informací, takže dám čtyři hvězdy s jedním zamhouřeným okem a druhým zavřeným. :) .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Reklama

Psychotic17 

všechny recenze uživatele

Dojem mi kazí, jak moc jsou to pohádky v hollywoodském stylu. Jasné dobro a zlo (ač historie nic takového nezná), myšlení historických postav je přizpůsobené dnešním hodnotám a není jim umožněno mít špatné stránky... Je škoda, že Hra o trůny je reálnější než dokument o skutečné historii. Co se vizuálu týče, je to bomba, a "příběhový" scénář místo suchého dokumentu je velice příjemná změna. Ale celkový dojem to už nenapraví. 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně udělaný dokument. Tvůrci neváhali zapůjčit ty nejperfektnější a nejhonosnější kostýmy a velké události natáčeli v nádherných historických lokacích což je na dokumentu velice znát. Tam kde chyběl thedejší vzhled sídel, či kde bylo nutno naznačit nějakou tu bitvu , dopomohla počítačová animace. Jelikož jí však bylo poskrovnu nevadila a v panoramatických záběrech dokonce působila velmi věrohodně. Měl bych snad jen jednu malou osobní výtku :-). Viděl jsem dabovanou verzi, kde zůstala slabě slyšet pod českými hlasy němčina... Slyšet královnu Alžbětu I., která se právě po popravě Merie dozvídá, že španělská flotila stojí před Anglií jak říká rádcům : ,, Meine Heren ! '' - to opravdu tahalo za uši!!! :-))). Ale jinak je to parádní dokument a já dopručuji jej vidět. * * * * ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Skutočnosť, napísať a sfilmovať v dokumentárnom štýle ľudí - v tomto prípade ženy, ktoré v histórii dokázali niečo významné a tým si zaslúžili priazeň nie len ľudí v tej dobe, ale aj nás divákov, môže byť zaujímavá. Aj toto TV podanie ma v podobe niekoľkých minút z histórie a dejín aj párkrát zaujalo, zatiaľčo o históriu sa veľmi nezaujímam a príde mi skôr nudná. Tento seriál ma ale nedokázal dostatočne zaujať, teda sledovanie tohto u nás celkom známeho diela nebavilo a dokonca si aj dovolím tvrdiť, že je nudné a príliš obyčajné. A preto mu aj rovno napálim tie 2 hviezdy, i keď určite zaslužene keďže vizuálna stránka tohto seriálu je naozaj sympatická čo u podobných filmov / seriálov nemôžem tvrdiť. Moje hodnotenie: 40% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na mnoha lokacích v České republice. Na hradech Točník, Štamberk, Lipnice nad Sázavou, Křivoklát a Budyně nad Ohří. Na zámcích Kroměříž, Ploskovice a Telč a dále v okolí obce Řásná.
    (0kozel)
  • Natáčení probíhalo i na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Ta v 6. epizodě 1. série s názvem Sophie Scholl představovala Mnichovskou univerzitu, kterou navštěvovala hlavní hrdinka Sophie Scholl (Liv Lisa Fries). (oli009)

Reklama

Reklama