Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak co tak může frajer jako já ještě dodat? David Sandberg je evidentně velmi nadějný borec a měl by minimálně v režírování určitě pokračovat. Tímto skvostným kraťasem si udělal tak veliké jméno, že mu jeho velikost může leckdo tiše a klidně i hlasitě závidět. Ve 30 minutách dokonale shrnul jedno, z dnešního pohledu, již trapné filmové období, ale za trapné filmové období budeme jistě za pár let považovat i to současné. To by člověk skoro ani nevěřil, kolik se do 30 minut vměstná nápadů a velmi pěkně vytvořené akce. Nejvíce pobavil zřejmě Dolfík. Opravdu smekám. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dala na noc krátkometráž, které dávám tak dvakrát do roka a do dne. Kdo má pak klidně spát, pánové, po takové náloži? Díky svaté trojce DDD budu mít ještě příští týden tiky od smíchu ! Já, takový mírumilovný človíček jsem propadla davovému šílenství jako mnozí......byla jsem zvědavá a napnutá jak kšandy, proč tady kde kdo pálí pětky, tak teď už to vím. Bylo tam pár momentů ke konci, které bych vystřihla, ale i tak to byla síla a ty hlášky stojí za to :-) ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Kreativita? Nápady? Nostalgia? Ale prosím vás! Veď Kung Fury sú iba dohromady zbúchané atribúty (dinosaury s laserom uprostred čela, vikingské sexi bojovníčky, obrí boh, zmagorení Nazis, zmutovaní auto-roboti, policajt s hlavou dinosaura atď. atď. atď.) C-éčkovej filmovej produkcie, ale bez jasnej vízie. Takto trápne predsa nevyzerali ani 80. roky a keď už na nich chcem spomínať tak tá najjednoduchšia cesta je vziať akúkoľvek blbosť z lacnej video-produkcie a napchať ju do filmu s ďalšími blbosťami z vtedajšej lacnej video-produkcie. Absurdita, ani hranice tvorcov tu tak nepoznajú mieru a všetko je nahádzané na seba bez akéhokoľvek konceptu. Kde je tá kreativita? Prvých päť minút som nad tým celkom žasol (v tom dobrom slova zmysle), no tento koncept nemá ani pri krátkej pol hodinovej dĺžke čo ponúknuť, než iba neustále vŕšenie nezmyslov na seba. Kde sú tie nápady? Keby to bolo aspoň vtipné, ale je to iba s každou sekundou čo najviac prestelené. Chápem, že to bol zámer, ale toto je veľmi lacný a prvoplánový spôsob, ktorý nemá to s 80-tkami nič spoločné. Ono totiž nestačí synthpopová hudba a schválne lacné triky, aby som sa zavďačil minulej dekáde. Kde je tá nostalgia? CELKOVO: 1* (2/10) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.4/10] | me: Geniálna záležitosť, ktorá ma všetko, čo od prelomovej pecky tohto typu očakávam. Pre mňa to je snáď pre tento rok najlepšia filmová záležitosť. Milujem tento druh filmu a ak to sa to podá správne (a v tomto prípade sa jedná o úplne ideálny mix), tak potom to proste má gule. Kvalita, ktorá sa dnes už len tak nerobí a nevidí. Your pecs are epic. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komunitou zafinancovaná überpocta a (srdce/kule)rvoucí vyznání lásky pokleslým VéHáeSkovým osmdesátkám skrze ryzí esenci (ta hudba, ta hudba!) veškeré jejich "nostalgické guilty pleasure svébytnosti". Znáte-li videoherní hříčku Blood Dragon, tak Kung Fury je takový její filmový bratránek z bleděmodrého těsta, jehož velkou výhrou je, že ač tvůrci z Laser Unicorns během stopáže (a ostatně i mimo ) absolutně neznají míru, tak znají míru v tom, jakou délku zvolit, aby se to nepřejedlo. Na druhou stranu tady je v každé scéně tolik nápadů, odkazů, řemeslné šikovnosti, absurdností a citací, že se to během jedné projekce při nejlepší vůli stejně nedá pochytit čili ono se to ve výsledku na celovečerní stopáž vlastně i vyšplhá. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Hláška „Don't hassle the hoff“ naráža na parodický hudobný videoklip od The Boy Cruise, kde hrá David Hasselhoff hlavnú úlohu. (ywo666)
  • Sci-fi rukavice, která se objevila i v upoutávce, není jen filmovou rekvizitou. Jde o Nintendo Power Glove z roku 1989, první herní ovladač se snímáním pohybu. Přímo pro rukavici vznikly jen dvě hry a ovládání bylo obtížné, takže se příliš neuchytila. Přesto se z ní ale stala kultovní hráčská záležitost. (Mates2106)
  • Celé natáčanie prebiehalo v Štokholme a jeho blízkom okolí. (toi-toi)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama