Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svazovém státě Gudžarát platí prohibice. Ani přísné tresty ale nezabrání pašerákům dovážet načerno alkohol. Králem mezi nimi je Raees (Shah Rukh Khan). Díky své inteligenci se dokáže vyhnout policejním pastím a díky úplatkům ho chrání i politici. Raees pomáhá místním lidem, část svých ziskům věnuje jim a oni ho za to téměř uctívají. Vše se ale změní, když je do města převelen zarputilý policista Majmudar (Nawazuddin Siddiqui) a Raees si znepřátelí politiky. Zatímco dříve se mu vše dařilo, teď se dostává do stále větších potíží. Přijme proto nabídku, od které si slibuje, že ho zachrání ze svízelné situace. (rikitiki)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Shah Rukh Khan si nevybírá jen projekty, které jsou točené čistě proto, aby se publikum bavilo, ale snaží se svými projekty něco říct. Je docela sympatické, že se vedle něj objevila i Sunny Leone, které to tu samozřejmě sluší. Ten sociální podtext je zde silný a dobrý a posouvá snímek "Raees" o něco výše. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Zde jsem váhal mezi 3 a 4*, ale vzhledem k tomu, že to bylo minimálně o třídu lepší než Pod rouškou noci, které zpracovává podobné téma a pomalu to vypadá jako jeho remake, i když není a Shahrukh Khan hraje mnohem lépe než Ben Affleck, i když sice tady je jeho herecký výkon dost upozaděn a jeho jiným majstrštykům se nevyrovná. Ale obrovským překvapením je Nawazuddin Siddiqui, ze kterého se pomalu, ale jistě stává král důležitých vedlejších rolí a hned po Te3n předvádí jeden z jeho nejsoustředěnějších výkonů. Strážci zákonů mu prostě sednou lépe než třeba psychouši jako v Psycho Raman. Jedním z kladů Bollywoodu je obsazení krásné talentované ženy, zde však měli tvůrci špatnou volbu a Pákistánka Mahira Khan, mě moc nepřesvědčila, zato soundtrack je velmi povedený. Když sečtu klady a zápory, tak mi nakonec vychází lepší hodnocení, i přesto že Rahul Dholakia není tím správným tvůrcem pro vytvoření emocí jako např. Karan Johar, a zde trochu drhnou, ale u gangsterky to tolik nevadí. ()

Reklama

Kushina 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film z prostředí Indie, kde se díky prohibici musí alkohol získávat zvláštními metodami a to pašeráctvím. Mladík jménem Raees se toho absolutně nebojí a díky jeho nebojácnosti a dravosti se Gunžarát topí až po krk v alkoholu. Bohužel vše krásné jednou končí a ani Raees není výjimkou. 55% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tento film najviac trpí tým ako strašne cool sa snaží byť. Až tým trpí celková dôveryhodnosť celkom pekne a citlivo vystavaného príbehu, ktorý by som sa dokonca nebál nazvať "inteligentný". Navyše je to veľmi málo predvídateľné (a to aj pre diváka s trochou znalosti bollywoodu), s peknou hudbou a výborným hereckým obsadením. Aj keď teda "ako spravíme zo SRK pakistanca... hm, šak mu čiernou nalinkujme oči a potom nech si tam behá pred kamerou ako chce." mi prišlo ako dosť komický nápad. Ale Nawaz.... je tak nenápadná postavička, ktorej prichádzam na chuť každou jeho bočnou postavou veľkých filmov vždy o čosi viac. Tu sa teším jeho druhým husliam. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet IRN 1.250miliónov ($20miliónov)Tržby USA $3,262,954Tržby Celosvetovo $41,300,000▐ Drsniak a frajer Raees pláva vo vodách prohibície, čo sa mu môže vypomstiť. Shahrukh Khan v jednom z tých menej dejovo pútavých filmov. /55%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo v dubnu 2015 v Bombaji a dále pokračovalo v Bhuj, Ahmedabadu a Gudžarátu. (MJackie)
  • Film měl mít původně premiéru dříve, ale musela být přesunuta, protože v plánovanou dobu měl vyjít další očekávaný film Sultan (2016) s velkou indickou hvězdou Salmanem Khanem v hlavní roli. Vydat dva filmy s tak velkými hvězdami ve stejnou dobu, by byla jedna z nejhorších věcí, jakou by mohli filmaři udělat. (MJackie)

Reklama

Reklama