Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to záživnější. Co se nemůže popřít, je skvělé gore a nepamatuji se, jestli letos vyšlo něco krvavějšího než tohle, ovšem má to i mínusy. Za mě celkem pomalé a nezáživné tempo s nesympatickými herci, retro look nebyl špatný, ale dávám přednost modernímu zpracování, navíc slasher bez odhaleného poprsí je jako akční film bez akce, což zde taky pokládám za mírné negativum, dále soundtrack absolutně nezáživný a teď si nejsem jist, zda jsem nějaký vůbec postřehl a napětí společně s atmosférou na mě taky příliš nefungovalo, respektive zde skoro žádné nebylo. Ke konci mě výrazně potěšil alespoň velmi slušný závěrečný zvrat, který jsem neodhadl + slušné vynalézavé vraždy během filmu mi dohromady vytváří stravitelný průměr, který mohl být o něco více zábavnější a pískal bych si radostí. Malinko přes 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nazačiatku som mal nutkanie v najbližšej dobe zhliadnuť originál THE TOWN THAT DREADED SUNDOWN. No ale prečo vlastne. SPOILER - ALERT. Akosi verím, že originál ( na ktorý je tento remake - sequel naviazaný ) nieje zrovna tak okázalý. SPOILER - ALERT end. Majme sa radi, a užívajme si slasher snímky ako sa dá, lebo potom príde skáza. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ono sa faynovo prežehluje obnosená kvalitná látka, lebo značka nevybledne ani po rokoch. Ak pridáš qualitne kamerkový, hodobne prispôsobivý úmysel pripomenúť zakorenený námet pre new h-age, ktorý nepohŕda vymastenou produkciou a tá převelice ráda premení mince na papírkové, do ventilátora mrsknuté obeživo, tak získaš slušný drive-in 90 minútovku, ktorá formálne poteší aj napriek tomu, že počas písania tohto nezrozumitelného komentu sa mi Town stráca v zabudnutí. Alfo to pojal svedomito ( ten electro house ale vadil) a má takto ďalšiu fanynu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád remaky, ale musím říct, že „The Town That Dreaded Sundown“ se mi celkem zamlouvalo. Je to i proto, že se zde původní film bere jako něco, co je dáno a z toho se vychází, nikoli, aby se to celé předělávalo. Místy je to docela nápadité, místy je to strašně nudné a přemíra postav je v podstatě zbytečná a klidně byste se bez ní obešly. Fungovalo by to i s méně herci, ale pointu by to nezachránilo. Ta moc dobrá není. Hezký hororový průměr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V lete roku 1946 v malom mestečku zvanom Texarkana, došlo k množstve brutálnych vrážd mladých, zamilovaných párov, ktoré mal na svedomí neznámi muž v maske. Vraha sa nikdy nepodarilo dolapiť. Od roku 1976 si miestny každoročne na Halloween pripomínajú vyčíňanie zabijaka, sledovaním kultového hororu, ktorý im navždy pripomína tieto hrôzostrašné činy. Podaktorí veria, že vrah neustále, beztrestne kráča po uliciach Texarkany, pričom čaká na svoju príležitosť, aby opäť "udrel", a opätovne nahnal strach obyvateľstvu. Na Halooween 2013 sa história zopakuje. Vrah na smrť dobodá mladého muža, no dievčinu púšťa. Chce od nej jedinú vec. Zanechať odkaz, že je späť! Zaujímavé, ako každí divák vidí všetko po svojom. No mne veru tento slasher nijak mimoriadny neprišiel. Vraždy až na tú "trumpetu" (čo som teda vôbec nepochopil, aký to malo zmysel) absolútne bez nápadu. "Kudla" v ruke "cáák, cáák, cáák", pištoľ v ruke, "bum, bum, bum", jak na divokom západe. Pár gore scén síce pekných, ale že by som padol na riť od zaliatia krvou, to teda ťažko. Priznávam, že ma úvod veľmi zaujal, dostatočne navnadil a záver rozuzlením prekvapil, no "Town That Dreaded Sundown", nie je v spoločnosti sebe podobným, žiadny preborník. Pointu nebudem radšej komentovať, lebo to by som musel o hviezdu dolu, a to už by mi tunajší "fajnšmekri" hádam aj neodpustili (opäť) - 55%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama