Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na jar v roku 1945 sa v malom meste Texarkana na hranici Texasu s Arkansasom udiala séria strašlivých vrážd spáchaná maskovaným vrahom, známym ako Fantom. Tri hrôzyplné mesiace sa Fantom zakrádal tmavými uličkami Texarkany a sledoval mladé páry, ktoré na odľahlých miestach hľadali súkromie. Tam ich chladnokrvne vraždil. Tieto vraždy razom skončili tak náhle ako začali. Došlo i ku niekoľkým zatknutiam, ale vrah nebol nikdy dolapený. Mnohí si mysleli, že Fantom s vraždením prestal a v kľude dožil svoj život na slobode. Lenže po viac ako polstoročí sa Fantom v Texarkane objavil znova. Kto je tajomný vrah s maskou na tvári, čo surovo zabíja svoje obete? ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to záživnější. Co se nemůže popřít, je skvělé gore a nepamatuji se, jestli letos vyšlo něco krvavějšího než tohle, ovšem má to i mínusy. Za mě celkem pomalé a nezáživné tempo s nesympatickými herci, retro look nebyl špatný, ale dávám přednost modernímu zpracování, navíc slasher bez odhaleného poprsí je jako akční film bez akce, což zde taky pokládám za mírné negativum, dále soundtrack absolutně nezáživný a teď si nejsem jist, zda jsem nějaký vůbec postřehl a napětí společně s atmosférou na mě taky příliš nefungovalo, respektive zde skoro žádné nebylo. Ke konci mě výrazně potěšil alespoň velmi slušný závěrečný zvrat, který jsem neodhadl + slušné vynalézavé vraždy během filmu mi dohromady vytváří stravitelný průměr, který mohl být o něco více zábavnější a pískal bych si radostí. Malinko přes 60% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký normální, atmosférický povedený slasher. Tento žánr miluji a tak nebylo pochyby o tom, že by mě to mohlo bavit. Vrah má výborné charisma, jeho chůze, dýchání a mluva, to vše ho vyzařuje v tom nejlepším světle, včetně jeho originálních a krvavých mordů. Gore je zde vcelku dost, ikdyž nějaké scény jsou mimo záběr, pro mě jako fanouška krvavých orgií to bylo dostačující. Potěší také pěkná hlavní hrdinka, starší look a hlavně finální odhalení, které jsem nečekal ani z 1%. Jo, tohle bylo fajn, kdyby se malinko zrychlilo, mohla to bejt plná palba. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(5/2015) / TTTDS neni vyložene zlý film, len je kapánek nezáživný. Veľa čase sa venuje vyšetrovaniu a málo napätiu a mordom. Myslím si, že film sa mal viac priloniť k hororovému žánru ako ku krimi zložke. Na tomto poli je to totižto trošku náročnejšie. Ale tých pár mordov bolo slušných rovnako ako hlavný killer. (5/10) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh začal dobre a ukázal sa byť zaujímavý. Už na začiatku som bol rozhodne vtiahnutý do deja a spisovateľ Roberto Aguirre-Sacasa ma dokázal zaujať a zabaviť počas väčšiny filmu. Ale keď sa film ustálil v poslednej štvrtine, film stratil dynamiku a príbeh stagnoval a jednoducho zakopol o vlastné nohy. Je to naozaj škoda, pretože film bol až do tohto bodu primeraným slasherov. 5,5/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama