Reklama

Reklama

The Beatles: Strawberry Fields Forever

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 1967, 3 min

Recenze (6)

Themyth 

všechny recenze uživatele

Plný počet je za hudbu. Pre mňa sú jahodové polia najkrajšou piesňou na svete a to si dovolím tvrdiť aj napriek faktu že som fanúšik Paula, plus mám napočúvaný takmer komplet katalóg najväčších pesničkárov histórie Franza Schuberta a Huga Wollfa. Po filmárskej stránke sa jedná o pure experiment. Nie celkom špatný, no dnes už vcelku zábavný. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Lehce surrealistický videoklip, ve kterém na mě Beatles působí jako Les Charlots v jednom ze svých filmů. [126. hodnocení, 4. komentář, 85%] ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála videoklipov od The Beatles z toho obdobia, ktoré by sa videoklipom aj nazvať aj dali. Občas až nadpozemské poňatie. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Lennon si této písně vážil nad všechny ostatní, napsal ji ve španělské Almeríi, kde natáčel roli v protiválečné komedii Jak jsem vyhrál válku (1967) a netajil se tím, že byl inspirován vizí v tripu s LSD. (sator)
  • Strawberry Fields Forever představoval odklon od předchozích singlů Beatles pro popové publikum, posluchači zvyklí na jednoduché popěvky píseň nepřijali. (sator)
  • Během natáčení tohoto klipu a klipu Penny Lane navštívil Lennon nedaleký obchod se starožitnostmi. V tomto starožitnictví si koupil plakát pro cirkusovou show z 19. století. Plakát by později byl inspirací pro píseň „Being For The Benefit Of Mr. Kite!“ (sator)

Reklama

Reklama